YouTube'dan son model akıllı telefonlar için yeni özellik!

YouTube yayınladığı son güncelleme ile son model akıllı telefonlara hoş bir özellik ekledi.

YouTube'dan son model akıllı telefonlar için yeni özellik!

iOS 11 ile ekranı doldurma desteği sunan YouTube, şimdi de Android akıllı telefonlar için sunduğu son güncelleme ile aynı özelliği son model tam ekran akıllı telefonlar için veriyor. Videolar 16:9 içerik ile yayınlanıyor ve artık bu içerikler, zum yapıldığında 18:9 ve benzeri ekrana sahip akıllı telefonlarda tam ekran olarak izlenebilecek.

 Çoğu videolar 16: 9 formatında yapıldığından, YouTube videolarını tam ekran modunda görüntülediğinizde siyah çubuklar ekranın her iki yanında yer alıyordu. Bu tür videolar, akıllı telefonun neredeyse tamamen çerçevesiz ön ekrana sahip olmanın anlamını yitiriyordu.

1511087157_apresize.png

YouTube'daki video içeriğinin çoğunun standart 16: 9 en boy oranında olması ve yakın gelecekte bu şekilde kalması muhtemel olduğundan, yakınlaştırma-uzaklaştırma hareketi, YouTube uygulamasına hoş bir eklenti oldu. Bununla birlikte, Galaxy S8 veya LG V30 ekranınızı güzelce dolduracağını aklınızda bulundurun, izlemekte olduğunuz videonun en boy oranına bağlı olarak genellikle çeşitli derecelerde kırpma gerektirebilir.