ZTE, mini anlayışını değiştirdi: İşte Nubia Z5 mini

5-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü bir ekrana sahip Nubia Z5 adlı modelin mini versiyonu da teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.

ZTE, mini anlayışını değiştirdi: İşte Nubia Z5 mini

Nubia Z5 mini modeli hakkında detaylar bu ayın başında ortaya çıkmaya başlamıştı. ZTE cihazı bugün itibariyle Çin’de resmiyete kavuştururken, Galaxy S3 ile başlayan mini modası görünüşe bakılırsa birçok üreticinin gündeminde yer almaya devam edecek. ZTE’nin mini anlayışı ise diğer üreticiler biraz farklı olsa gerek, şirketin mini adı altında duyurduğu telefon, HTC One ile aynı ekrana sahip ve Windows Phone 8 tarafındaki tüm telefonlardan daha büyük bir ekranı bünyesinde barındırıyor.

4.7-inç boyutunda olan Nubia Z5 mini modelinde HD çözünürlüklü bir ekran yer alıyor. Dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro APQ8064 yonga ve beraberinde getirdiği Adreno 320 grafik biriminin yanı sıra 2GB RAM telefonun güç birimini oluşturuyor. 13MP çözünürlüklü ana kamera, 5MP ön kamera, 16GB dahili depolama birimi, microSD kart desteği ve 2.300mAh kapasiteli batarya telefonda dikkat çeken diğer teknik detaylar.

Birçok renk seçeneği sunması beklenen telefon ilk olarak Çin’de satışa sunulacak ve Nubia Z5 mini için belirlenen satış fiyatı ise 308 dolar olarak belirlendi. 

1374041586_zte-nubia-z5-mini-official.jpg