Apple Watch bu defa sahibinin değil bir başkasının hayatını kurtardı!

Bir doktorun, uçuş sırasında acil bir durumda uçuş görevlisinin Apple Watch'ını kullanarak bir yolcunun hayatını kurtarması, teknolojinin sağlık alanındaki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Apple Watch bu defa sahibinin değil bir başkasının hayatını kurtardı!

Apple Watch'ın hayat kurtarma özelliği, devrim niteliğindeki giyilebilir teknolojinin daha fazla hikayesiyle birlikte önemini artırmaya devam ediyor. Bir İngiliz doktorunun, uçuş sırasında sıkıntı çeken bir yolcuyu kurtarmak için bir uçuş görevlisinden ödünç aldığı Apple Watch kullandığı bildirildi.

İngiltere Hereford County Hastanesi'nde çalışan 43 yaşındaki Dr. Rashid Diaz, 9 Ocak 2024 tarihinde Birmingham, İngiltere'den İtalya'nın Verona kentine giden bir Ryanair uçuşundaydı. Uçuş sırasında yaşlı bir kadın nefes darlığı çekmeye başladı ve mürettebat üyelerinden biri uçaktaki yolcular arasında doktor olup olmadığını sorduğunda Diaz yardım etmek için gönüllü oldu. Kadın başlangıçta Diaz'ın sorularına tepkisizdi, ancak doktor kadının kalp sorunları öyküsü olduğunu öğrendikten sonra uçuş görevlisinin Apple Watch'unu istedi. Doktor, cihazın kan oksijeni uygulamasını kullanarak hastanın kan oksijen seviyelerini izledi ve düşük oksijen doygunluğu tespit etti.

Apple Watch bu defa sahibinin değil bir başkasının hayatını kurtardı!

Diaz daha sonra uçuş ekibinden bir oksijen tüpü istedi ve bu, kadının oksijen doygunluğunu uçak Verona'ya inene kadar stabilize etmesine yardımcı oldu. Kadın daha sonra ek tıbbi yardım aldı ve hızla iyileştiği bildirildi. Dr. Diaz, uçuş sırasında Apple Watch'un nasıl kullanılacağı konusunda çok şey öğrendiğini belirtti. Ayrıca, bu tür temel cihazların acil durumlarda nasıl yardımcı olabileceği konusunda bir ders olduğunu ve uçuş deneyimlerimizi nasıl geliştirebileceğimizi vurguladı. Diaz, Ryanair'in durumu nasıl ele aldığını takdir etti ancak havayollarının uçuşlar sırasında tanısal sağlık araçları bulundurmayı düşünmeleri gerektiğini söyledi. Bu tür cihazlar, kan basıncı ve oksijen doygunluğu gibi hayati sağlık ölçümleri yapabilir ve birinin diyabetik bir acil durum geçirip geçirmediğini belirlemeye yardımcı olabilir.

Bir şirketin, Apple'ın kan oksijeni ölçme teknolojisine ilişkin mülkiyet haklarını ihlal ettiği iddiasıyla açtığı dava sonucunda Apple aleyhine karar verildiği ve bu durumun bazı Apple Watch modellerinde kan oksijeni özelliğinin yasaklanmasına yol açtığı belirtiliyor.