İşte birbirinden harika 10 akıllı saat

Tasarım harikası akıllı saatleri, verimlilik, güvenlik, pil ömrü ve bir çok özellikleri ile karşılaştırdık. Gerçekten bu saatler çok akıllı.

Sıradan bir saatin özelliklerinin üzerine daha fazla işlevsellik ve bağlantı sunan akıllı saatler, genellikle dokunmatik ekranlı bir arayüze sahiptir. Android veya Apple gibi akıllı telefonunuza bağlanabilen ve mesaj, çağrı ve sosyal medya bildirimleri almanızı sağlayan elektronik bir cihazdır. İşlevler cihaz başına farklılık gösterirken, akıllı saatler kalp atış hızı, uyku ve GPS izlemenin yanı sıra müzik ve bluetooth bağlantısını kontrol etme gibi sağlık ölçümleri sunma gibi diğer gelişmiş özelliklere sahiptir.

Bugünlerde her şey akıllı görünüyor, bir akıllı saat, normal bir saatin yaptığı her şeyi yapıyor, saati söylüyor, ancak bunu birçok normal saatten çok daha doğru bir şekilde yapıyor. Örneğin Apple saati saniyenin yüzde biri kadar doğru söylüyor.

Bunun ötesinde, bir akıllı saat bileğinize mesaj, e-posta ve hatta telefon görüşmeleri sunabiliyor ancak saatinizde bu aramayı yanıtlamanız için bir kulaklığa bağlı olmanız gerekiyor. Bildirimleri yönetebilirsiniz, çok fazla e-posta veya diğer mesajlar saatinizde görüntülenebilir. Akıllı saatinize hızlı bir bakış atarak telefonunuzu cebinizden çıkarmadan bunu çok daha kolay yapabilirsiniz.

Bir akıllı saatin önemli bir başka özelliklerinden biri de sağlık ve fitness yetenekleridir. Hemen hemen her akıllı saat adımlarınızı sayar ve sizi biraz daha egzersiz yapmaya teşvik edebilir. Ayrıca belirli aktiviteleri de tespit edebilir, bu nedenle bisiklete bindiğinizi, koştuğunuzu veya yüzmede olduğunuzu söylemenize gerek yoktur.

Birçok akıllı saat, kalp atış hızınızı anında okumanızı sağlar veya arka planda sürekli izledikleri kalp atış hızı sensörleri vardır. Birkaçı ise, bileğinizde EKG çekmenize izin verir veya kan oksijen seviyenizi ölçmek gibi çok daha fazlasını yapar. Diğeri ise size, metrik bir egzersiz sırasında ölçülen maksimum oksijen tüketim oranınızı verir.

Bazı akıllı saatler hücresel bağlantıya sahiptir, böylece yardımcı telefonunuz olmadan bile telefon görüşmeleri yapabilirsiniz. Örneğin kolunuzu kaldırdığınızda ekranın gerçekten hayata geçip geçmediğini veya her zaman açık olup olmadığını da kontrol edebiliyorsunuz.

Verimlilik, tasarım, güvenilirlik, pil ömrü ve saf giyilebilirlik açısından akıllı saatleri sizler için araştırdık.

2021 yılında satın alabileceğiniz en iyi akıllı saatler:

Popüler Haberler