Gelecekte binaları 3D yazıcılar inşa edecek! (Video)

Hayatımıza kısa süre önce giren 3D yazıcılar, bakın gelecekte neler yapacak!

Hayatımıza giren en son teknolojik  ve işe yarar ürün nedir? diye sorsak çoğumuzun aklına 3D yazıcı teknolojisi gelir. Son yılların en büyük buluşlarından olan ve birçok yan ürünü kolayca üretebilmesi ile tanıyoruz 3D yazıcıları. Peki gelecekte ne mi olacak? Başta inşaat sektörü olmak üzere hepimizin hayatını değiştirecek bir teknolojiye sahip olacağız.

Güney California Üniversitesi'nden Profesör Behrokh Khoshnevis'in ürettiği devasa 3D yazıcı ile 232 metrekare ev yapılabileceğini söyledi. Bu haber, akıllara ilk olarak inşaat işçilerinin gelecekte olup olmayacağı sorusunu getiriyor. En azından yakın gelecekte böyle bir durum yaşanmayacak. Yapıların inşa sürecini çok daha kolay hızlı olacak ve inşa edilecek yapılar önce dijital olarak tasarlanacak. Bu evreden sonra tasarlanan evler 3D printer yardımıyla fiziksel yapılara dönüşecek.

3D yazıcının üretme işlevi, şu anki 3D yazıcılarla neredeyse aynı ancak büyüklük olarak devasa yazıcıların olması gerekiyor. Contour Crafting adı verilen bu işlemin sadece Dünya için değil, gelecekte diğer gezegenlere yerleşim konusunda da kullanılabileceği söyleniyor.

Dünya hakkında şok eden iddalar!
Bond filmlerindeki oksijen maskesi gerçek oldu
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber