Konya Bilim Merkezi'nde Bilim Tüneli'ni gezdik

Teknoloji Oku olarak Konya Bilim Merkezi'ni gezdik.

Bildiğiniz gibi Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi Konya’da açıldı. Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı TÜBİTAK destekli Bilim Merkezi şimdiye binlerce ziyaretçiyi konuk etti. Konya Bilim Merkezi, 7’den 70’e tüm ziyaretçilerine uygulamalı öğrenme imkanı sunuyor ve görsel zenginliği ve estetiğiyle Türkiye'nin dört bir yanından insanlara kucak açıyor.

Merkez, bilimsel sergilerin yanında planetaryum, gözlem kulesi, kütüphane ve Bilim Tüneli bölümleri ile büyük ilgi görüyor. Dünyamız sergisi, dünyanın katmanları, deprem testi, gerçek zamanlı sismograf, fay hatları, yanardağlar, eski zamanlarda iklimler, jeotermal enerji, kumullar, helikopter, yaşamın tarihi, iklim odaları ile 80 milyon yıl öncesinde Anadolu sular altındayken yaşamış bir deniz sürüngeni olan Mosasaur Bilim Merkezinde yer alıyor.

 

Konya Bilim Merkezi'nde bulunan kalıcı sergilerin yanısıra 31 Mayıs’a kadar gezebileceğiniz Bilim Tüneli de büyük ilgi odağı oldu.  Bilim Tüneli'nde ise evren, madde, yaşam , karmaşıklık, beyin, sağlık, enerji ve toplum konulu sergiler mevcut.

 “Bilimin Sultanları” sergisi 775 m2’lik alana kurulmuş ve geçici sergi salonunda ziyaretçilerini ağırlıyor.  Bilimin Sultanları sergisinde Müslüman alimlerin; uçuş ilkelerini keşfettiği, görme kuramını tanıdığı, günümüzde kullandığımız sayı sistemleri ile trigonometriyi geliştirdiği ve nicel kimyada öncü rol oynadığı önemli bilimsel gelişmelerin yaşandığı altın çağı, dinamik tasarım ve geliştirme becerilerini tarih araştırmalarına uygulayarak  anlatılmaya çalışılmış.

Daha önce ABD, Kanada, Malezya, Norveç ve Dubai gibi ülkelerde bulunan “Bilimin Sultanları” sergisi TÜBİTAK’ın katkılarıyla Konya Bilim Merkezi’nde sizleri bekliyor.

"Bilimin Sultanları" sergisi bölümleri:

    Posterler

    Giriş Bölümü

    Uçuş Bölümü

    Su Yükseltme Sistemleri Bölümü

    Eğlenceli Teknoloji Bölümü

    Matematik, Sanat ve Mimari Bölümü

    Astronomi Bölümü

    Tıp ve Cerrahi Bölümü

    Beytülhikme Bölümü

    Optik Bölümü

    Muhteşem Kaşifler ve Keşifler Bölümü

Dünyamız sergisi

    “Dünyamız” sergisinin kurulumu 600 m2’lik alana gerçekleştirilmiştir. Tema içerisinde 34 tane sergi düzeneği bulunmaktadır. Dinamik bir yapısı olan dünyamızdaki çeşitli hareketlenmeler:   volkanlar, iklim oluşumları, depremler burada bilinmeyen yönleri ile ziyaretçilerle buluşacaktır. Anadolu’nun jeolojik yapısı; çorak topraklardan ormanlara, göllerden mağaralara, çeşitli kaynaklardan nasıl enerji elde edildiği geniş bir yelpazede sizleri beklemektedir.

Sonraki sayfalarda Konya Bilim Merkezi’nden görüntüleri inceleyebilirsiniz.




































 















































Ahtapotun kolları bilime ilham kaynağı oldu!
İnsansız hava aracı X-47B havada yakıt ikmali yaptı
Oppo A3 özellikleri sızdı! Bu telefon peynir ekmek gibi gider!
Sonraki Haber