NASA dünyaya yaklaşan gök taşını görüntüledi!

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), bugün Dünya'ya yakın geçiş yapması beklenen Holiday Asteroidini radarla görüntüledi.

NASA, California’daki Goldstone Güneş Sistemi Radarı, Batı Virginia’daki Green Bank Teleskobu ile Porto Rico’daki Arecibo Gözlemevinin Holiday Asteroidini kayda aldığı radar fotoğraflarını internet sitesinde yayınladı.

15-19 Aralık’a ait fotoğraflarda, 1,6 kilometre çapındaki patates görünümlü asteroidin dış hatları belirgin olarak seçilebiliyor. “2003 SD220” adı verilen Holiday Asteroidi bugün Dünya’ya 2,9 milyon kilometre mesafeden yakın geçiş yapacak.

NASA dünyaya yaklaşan gök taşını görüntüledi!

Bu asteroidin son 400 yılda yaptığı en yakın geçiş olacak. Holiday Asteroidinin bundan daha yakın geçişi 2070’te yapması bekleniyor. Buna ek olarak geçtiğimiz günler Avrupa Uzay Ajansı'nın Mars'ta araştırmalar yapan uzay aracı Mars Express'ten Kızıl Gezegen'e ait yeni bir kare geldi. 

Söz konusu karede buzla kaplı Korolev Krateri yer alıyor. Korolev Krateri'nin çapının 82 kilometre olduğu belirtiliyor. Kraterin yaklaşık 4 milyar yıl önce, yani iddialara göre gezegende suyun bol olduğu çağda oluştuğu tahmin ediliyor. Daha fazla detay geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Peki ya siz bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çin uzaya iletişim uydusu gönderdi!
Artık açlık hissi olmayacak!
Apple Türkiye’ye özel düşük vergili iPhone üretecek, sonunda bizi de düşündüler
Sonraki Haber