Türkiye’nin 3. büyük köprüsü 'Nissibi' tamamlandı!

Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü olan ve Atatürk barajı üzerine inşa edilen Nissibi Köprüsü 33 aylık bir çalışma sonunda yaya trafiğine açıldı.

Atatürk Barajı üzerine kurulan ve Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır’ı birbirine bağlayacak olan Nissibi Köprüsü’nde iki hafta önce son parçanın yerleştirilmesinden sonra köprü yaya trafiğine açıldı.

Türkiye’nin 3. büyük köprüsü ünvanına şimdilik sahip olan Nissibi Köprüsü devasa görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Tasarım ve yapımı tamamen Türk mühendis ve mimarlara ait olan Nissibi Köprüsü’nün tamamlanması bölgede heyecan yarattı.

1992 yılında Atatürk Barajında su tutulmasıyla birlikte Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır’ı birbirine bağlayan yol ve köprü sular altında kalmış, bölgede ulaşım ilkel feribotlarla sağlanmaya başlamıştı. ‘Çıkmaz sokak’ olan Adıyaman halkı 23 yıl boyunca ekonomik, kültürel ve sosyal mağduriyet yaşamıştı. 23 yıl sonra dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat sonrasında, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından 26 Şubat 2012’de temeli atıldı. Bitlis, Siirt, Şırnak, Batman, Mardin, Van ve Diyarbakır illerinin Adıyaman üzerinden batı illerine olan ulaşımı sağlanacak.

80 milyon TL’ye mal olan Nissibi Köprüsü’nün orta açıklığı 400 metre, toplam uzunluğu 610 metreden oluşuyor. Gergin Eğik Kablo Askılı Köprü 96 metre yüksekliğinde pilonları, 24 buçuk metre genişliğe sahip. Köprünün, aydınlatma ve asfaltlama gibi işlemlerinin iki ay süreceği ve iki ay sonra araç trafiğine açılacağı öğrenilirken, köprünün açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor.

Yeşil ışık saçan Lovejoy kuyruklu yıldızı dünyaya yaklaşıyor! Video
'Ölüm yıldızı HIP 85605' Dünya'yı tehdit ediyor!
Amazon'dan şok suçlama, buna delil karartma derler
Sonraki Haber