Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri incelemeleri gecikmeli yayınlanacak

Amazon'un, yeni çıkan Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri de dahil olmak üzere Prime Video'daki tüm içeriği için kullanıcı incelemelerine üç günlük bir gecikme koyduğu bildiriliyor.

Variety ve Deadline'ın raporlarına göre, gecikmenin inceleme bombalamalarını veya belirli bir şovu, filmi, oyunu veya kitabı olumsuz yorumlarla doldurma eylemini önlemeye yardımcı olması gerekiyor.

Bir Amazon temsilcisi Variety'ye, bir kullanıcı incelemesinin, inceleme bölümünü ele geçirmek isteyen bir bot veya trolden  değil de gerçek bir izleyiciden gelip gelmediğini değerlendirmek için hizmete zaman tanımak için politikayı yürürlüğe koyduğunu söyledi. Amazon, bu yazın başlarında, gösterinin politik duruşuna karşı çıkan inceleme bombardıman uçaklarıyla mücadele eden Kendi A Ligi'nin yeniden başlatılmasıyla başlayarak politikayı tanıttı.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri incelemeleri gecikmeli yayınlanacak

The Rings of Power, ne yazık ki, bazı kullanıcıların yeterince temsil edilmeyen arka planlardan oyuncuları dahil etmeyi hedeflediği benzer bir olumsuz eleştiri akınıyla uğraşıyor. Seri, J.R.R.'a farklı bir bakış açısı sunuyor. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi evreni ve Orta Dünya'nın İkinci Çağında geçiyor. Amazon, dizinin ilk yayınlandığı gün 25 milyon küresel izleyiciye ulaştığını ve bu sayede Amazon Prime Video'nun bugüne kadarki en büyük çıkışını yaptığını söylüyor.

Ancak Amazon'un platformunda bir dizi kötü eleştiriyi engelleme çabalarına rağmen, bu yine de The Rings of Power'ın Rotten Tomatoes ve Amazon'un sahip olduğu IMDb gibi diğer web sitelerinde yorum bombardımanına maruz kalmasını engellemiyor. Dizi şu anda Rotten Tomatoes'da %34’lük bir genel izleyici puanına sahipken, IMDb'deki eleştirmenlerin %24,7’si bir yıldız verdi.

2019'da Rotten Tomatoes, kullanıcıların inceledikleri film için bilet satın aldıklarını kanıtlamalarını sağlayan doğrulanmış incelemeler yayınlayarak bu sorunu çözmeye çalıştı. Ayrıca, kullanıcıların henüz piyasaya sürülmemiş filmler hakkında yorum göndermelerini engellemeye başladı. Bu, TV incelemeleri söz konusu olduğunda açıkçası pek yardımcı olmuyor, ancak o sırada Captain Marvel, Black Panther ve Star Wars: The Last Jedi'ı kötü niyetli incelemelerle bombalayan kullanıcılara yanıt olarak geldi.

Netflix, Fatih Terim belgeselini yayınladı! İşte fragman...
Netflix'teki reklamlar düşündüğümüzden daha erken geliyor ve hepsi Disney'e bağlı
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber