Apple Watch uygulamaları ve özellikleri

Bu akıllı saat adım saymaktan daha fazlasını yapıyor.

Apple uzun süredir merakla beklenen akıllı saati Apple Watch’u bu akşam resmen ilan etti. Akıllı saat şık tasarım ve Apple ekosistemi ile entegre edilmiş.  Ancak yine de, “bu saat ile neler yapabilirim?” sorusu çoğu kişinin aklından geçiyordur.

Bu sorunun cevabı Yerba Buena Center’da Apple’ın “Apple Watch” tanıtımında verildi. Akıllı saat adım saymaktan daha fazlasını yapıyor. Dolayısıyla basit, jest kontrollü kullanıcı arayüzüne sahip Apple Watch, kısa etkileşimler için tasarlanmış. Hazır şeritlerde iPhone üzerindeki ilgili uygulamalar tarafından beslenen haber, Twitter trendleri ve spor güncellemeleri yer almış.

Apple Watch ile Apple Pay kullanarak, katılan perakende mağazalarında ödeme yapabilirsiniz ve Hesap Cüzdanı yardımıyla havaalanlarında güvenliği geçebilirsiniz. Gerekli barkod saatin sağ ekranına yerleştirilmiş.. Uber, Shazam, Wechat, Twitter, Facebook, Instagram gibi daha yüzlerce üçüncü parti uygulamalar Apple Watch üzerinde mevcut olacak.

Ama dokunmatik Apple Watch ile etkileşim tek yöntem değil ve sesli asistan Siri, tam sesinizi kullanarak komutlar göndermenize izin vermek için cihazın içine entegre edilmiş ve basit bir dokunuş ile aktif hale geliyor. Ayrıca akıllı saat ile sesli görüşme yapmanız mümkün. Bunun yanısıra arkadaşınıza sesli mesaj veya saat üzerinde çizdiğiniz bir resmi mesaj olarak gönderebilirsiniz.

Aynı zamanda Apple Watch’u etkinlikleri izleme, nabız ölçme ve egzersiz gibi fitness cihazı olarak da kullanabilirsiniz. Apple Watch, 350 dolar fiyat etiketi ile 10 Nisan tarihinde raflarda yerini alacak.

Apple Whatc'un tüm bu uygulamalarının ekran görüntülerini ve arayüzüne ait görüntüleri sonraki sayfalarımızda inceleyebilirsiniz.
































Apple Watch '18 saat' pil ömrü vaad ediyor!
Farklı bilek bantları ile tüm Apple Watch modellerine bir gözatın!
Avrupa resmen Apple'a savaş açtı, tüm tabuları yıkıyorlar
Sonraki Haber