Çin insan taşıyan drone hizmetine başladı!

Çin, dünyanın ilk yolcu taşıyabilme özelliğine sahip drone kabinlerini kullanıcıların hizmetine sundu.

Dünyanın ilk yolcu taşıyabilme özelliğine sahip drone kabinleri, Çin'in Guangzhou kentinde kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Bilindiği gibi, İnsansız Hava Aracı (İHA) olarak bilinen dronelar son dönemlerin oldukça popüler hobi araçlarından biri oldu. Bunun yanında sinema sektöründe de aktif şekilde kullanılmakta. Ayrıca bazı ülkelerinde askeri envanterinde de hali hazırda kullanılmakta. Türkiye ise bu anlamda son dönemlerin en çok konuşulan ülkesi. Zira Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), dron sürüleri ile gerçekleştirmiş olduğu operasyonlardaki başarılarını tüm dünya izledi.

Sivil ve askeri alanda kullanılan ve önemli işlere imza atan drone'lar artık ulaşım hayatını da girmiş durumda. Çin ise bu anlamda ilk adımı atan ülke oldu. Ülkenin Guangzhou kentinde, dünyanın ilk yolcu taşıyabilme özelliğine sahip drone kabinleri, kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumda.

Çinli Ehang firması tarafından geliştirilen 16 pervaneli drone, yapılan kapsamlı testlerin ardından başarılı olarak seri üretime geçti. Peki özellikleri neler?

Pist gerektirmeyen 2 yolcu kapasiteli otonom araç, 340 kilogram ağırlığa sahip. Bunun yanında değerinin 300 bin euro olacağı belirtildi. Çin'in insan taşıyabiliyor olan otonom aracı için şimdiden binlerce talep var. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan insan taşıyabilen bu drone'un şimdi de görsellerini inceleyelim.

İşte Çin'in insan taşıyan dronu;

Popüler Haberler