En iyi ön kameralı telefonlar - Ekim 2020

DxOMark'a göre Ekim 2020'nin en iyi ön kameralı telefonlarını sizler için bir araya getirdik.

Sadece uzaktaki biri ile iletişim kurabilmek için icat edilen telefonlarımız zaman içinde yenilendi, gelişti ve akıllandı. Akıllanan telefonların bununla birlikte estetiği ve işlevi de gelişti. Mesela selfie diye bir kavram var.

Telefonlara ön kameraların gelmesi ile 'selfie' kelimesini oldukça sık duymaya başlamıştık. Zira insanlar artık sık bir şekilde Facebook, Instragram, Twitter gibi sosyal medya hesaplarında kendi resimlerini kolaylıkla çekerek, hızlıca gönderme imkanına ulaştılar. Bundan büyük keyif alan kullanıcıların olduğu gizli birşey değil.

Tahmin edeceğiniz gibi insanlar fotoğraf teknolojisi ilk buluştukları andan itibaren kendi kendine fotoğraf çekmeyi denemişler, ancak ön kamera gibi araçlar bulunmadığı için çok başarılı olamamış ve kendilerini güzel göstermeyi başaramamışlardı.

'Selfie' kelimesine gelecek olursak, çok uzağa gitmemize gerek yok. Oxford Üniversitesi tarafından 2013 yılın kelimesi seçildiğini biliyor muydunuz? Bu da demektir ki; 'selfie' çekimlerinin ve söyleminin en yaygın olduğu yıl 2013 yılıdır.

Biz de bu anlamda sizler için en iyi ön kameralara sahip olan akıllı telefon modellerinin bulunduğu bir liste hazırladık. DxOMark'ın Ekim 2020 için yayınladığı en iyi selfie çeken telefonlara gelin hep birlikte göz atalım.

İşte en iyi ön kameraya sahip telefonlar;

Popüler Haberler