Gafil avlanmayın, yedekleme düğmesine basın!

Verileriniz, anılarınız, yaşamınız - WD daha sonra üzülmenizi önleyecek yedekleme ipuçları veriyor.

WD Nisan ayını yedekleme ayı ilan etti. Dünyanın önde gelen depolama üreticisi, tüketicileri değerli kişisel bilgilerini gelecek yıllar boyunca koruyacak beş önemli ipucunu kullanarak kendi yedekleme planlarını uygulamaya teşvik ediyor.

Western Digital Türkiye Markalı Ürünlerden Sorumlu Ülke Müdürü Sibel Şen diyor ki, "Finansal şeylerden duygusal şeylere kadar sizin için önemli olan her şeyi zamanınızı ayırarak masaüstü veya dizüstü bilgisayarınıza kaydettiniz. Ama bütün bunları kaybetmeniz tek bir virüse, kahvenin dökülmesine veya sırt çantanızın çalınmasına bakar."

Şen, "Tüketicileri, hangi platformda olursa olsun, kaydettikleri tüm kişisel verileri yedeklemeye teşvik ediyoruz. Bu bir sabit disk satın almanın ötesinde bir konu; WD SmartWare gibi otomatik yedekleme yazılımıyla ve My Book Live serisi gibi kişisel bulut ürünleriyle tüketicilere içeriklerinin korunmasını sağlamada yardımcı olmak istiyoruz. Bu eylem çağrısını, kaybetmeyi hiç istemeyeceğimiz, paha biçilemez ve yerine konamaz türde anılardan oluşan kişisel içeriğin değerini hatırlatan sert bir not olarak göndermek istiyoruz." diye sözlerine devam ediyor.

CD'ler, DVD'ler ve hatta web tabanlı bulut yedekleme seçeneklerinden farklı olarak, otomatik yedekleme yazılımı içeren harici diskler en uygun fiyatlı, en sorunsuz, en güvenilir, hızlı ve emin yedekleme yöntemi olma özelliğini hala koruyor.

Sizin yedekleme planınız ne?

Tüketicilerin kendi yedekleme planını oluşturmasına yardımcı olmak için WD de kendi yedekleme ipuçlarından en önemli beş tanesini bir araya getirdi:

1. Çok geç olana kadar beklemeyin – elinizin altında bir harici disk bulunsun

Yedeğinizin olması demek sizin için değerli olan bilgilerin en az iki kopya halinde elinizde bulunması demektir ve harici diskler dosya yedeklemenin harika bir yoludur. Paranızın karşılığını fazlasıyla verirler, hızlı çalışırlar ve depolama kapasiteleri USB disklerden, CD'lerden ve DVD'lerden daha fazladır.

2. Yedekleme yazılımı kullanın: otomatik olsun. Ayarlayın ve unutun!

Verilerinizi elle yedeklemeye güvenmemek en doğrusudur – veri yedeklemeyi unutabilirsiniz ya da buna imkanınız olmayabilir. Ayrıca elle yedekleme yaparken hata yapmak veya önemli bir şeyi unutmak kolaydır. Yedekleme sürecinizi otomatikleştirmek için WD'nin SmartWare yazılımı gibi bir yedekleme yazılımı kullanın. Kullanımı kolay bir yedekleme programı verilerinizin yedeğini güvenli ve otomatik biçimde oluşturur, kayıtlar tutar ve herhangi bir sorun çıkarsa size bildirir.

3. Kopyalar farklı yerlerde olsun: yedeğin yedeğinin yedeği .....

En önemli dosyalarınızın en az iki kopyasını bulundurmaya özen gösterin. Farklı aygıtlarda ve farklı konumlarda birkaç yedeğinizin olması verilerin tamamen kaybolma riskini azaltır. Önemli dosyalarınızın bilgisayarınızdan sabit diske taşınması (yani verilerin sadece bir kopyasının bulundurulması) yedekleme değil depolamadır, bu nedenle bir sorun olması halinde dosyalarınız hala kaybolma riski taşır.

4. Kişisel bulutunuzu edinin

Kişisel bulut depolama sistemiyle verilerinizin güvende olduğundan ve aynı zamanda siz hareket halindeyken erişilebilir olduğundun emin olursunuz. Evdeki ağınıza bağlanan My Book Live® serisi gibi kişisel bulut depolama seçenekleriyle, kişisel bilgisayarınızda, dizüstü bilgisayarınızda, akıllı telefonunuzda veya tabletinizde bulunan içeriği koruyabilirsiniz.

5. Yedekleme planınızı test edin!

Yedekleme yazılımınız dosyalarınızı kaydederken karşılaştığı sorunların kaydını tutacaktır – Hiçbir şeyi gözden kaçırmamasına dikkat edin... Yoksa tekrar çekilmesi asla mümkün olmayacak bir fotoğrafı ya da videoyu kaybedebilirsiniz.

Müziğimiz, fotoğraflarımız ve videolarımız en sevdiğimiz anıların dijital temsilleri olabilir ve bu nedenle bu dosyaların nasıl güvende olacağını herkesin anlaması çok önemlidir. My Book ve My Passport serisini içeren depolama çözümlerimiz piyasaya sürüldüğünden bu yana WD veri yedekleme işlemini "çocuk oyuncağı" kadar basite indirgemeye çalışmaktadır.

Panasonic’ten renk hakında her şey
Yeryüzündeki en iyi ekran kartı GTX Titan
LG'den uygun fiyata dev oyuncu monitörü; tam 45 inç
Sonraki Haber