Galaxy Note 3'de sekiz çekirdek aynı anda çalışacak

Samsung, Exynos 5 Octa'nın sekiz çekirdeğini aynı anda çalıştıracak bir güncelleme yayınlayacak.

Samsung bu yılın başlarında ilk sekiz çekirdekli işlemci Exynos 5 Octa ile karşımıza çıkmıştı. Ancak bildiğiniz gibi sekiz çekirdek aynı anda çalışmıyor ve dört çekirdek çalışırken diğer dört çekirdek beklemede kalıyor.

Daha sonra bir sonraki sürüm Exynos 5 Octa 5420’yi tanıtan şirketin bir süre sonra yapacağı güncelleme ile sekiz çekirdeği aynı anda çalıştıracağı söyleniyordu. Bu şekilde yüzde 10 daha iyi performans sağlanmış olacaktı.

Samsung şimdi bir duyuru yaparak, Heterogeneous Multi-Processing (HMP) adlı bu çözümü devreye sokacağını söyledi. Samsung’un açıklamasına göre Cortex-A7 çekirdekleri kolay işlemler için, Cortex-A15 çekirdeklerin de zor işlemler için çalışıyor olacak.

MediaTek'in 8 Cortex-A7 çekirdekli işlemcisini geçtiğimiz Temmuz ayında tanıtması ve diğer firmaların sekiz çekirdekli işlemciler üzerinde çalışması Samsung’u harekete geçirdi ve Exynos 5 Octa sürümünü güçlendirmesine neden oldu.

Exynos 5 Octa 5420’ye yapılacak güncellemenin bu yıl sonlarına doğru yayınlanması bekleniyor. Aşağıda Samsung'un bu duyuruyu yaparken yayınladığı reklam filmini aşağıda izleyebilirsiniz.

Microsoft yeni tablet için tarih verdi
Asus, ultra portatif yeni bilgisayarı X102BA’yı tanıttı
Apple sonunda anlaşma sağladı, iPhone sahipleri bomba gibi bir özelliğe kavuşuyor
Sonraki Haber