Lenovo Yoga 11S fiyat ve özellikler – İnceleme

Lenovo ultrabook serisine yakından bir bakış

Geçtiğimiz aylarda Lenovo Yoga 13 Ultrabook incelemesi yapmımştık. Windows 8 ile gelen ilk ultrabooklardan biriydi. Windows 8 ile gelen yaygın tasarımlı ultrabook aynı zamanda tablet görevi de görüyor. Ancak dev ekranlı bir tablet diyebiliriz.

1.5 kg ağırlığındaki ultrabook tablet olarak kullanmak için taşınması çok uygun bir cihaz değil. Yoga 11’in satışını geçtiğimiz günlerde durduran Lenovo Windows RT’nin verdiği hasarı kazanmaya çalışıyor.

Lenovo Yoga 11S 11.6 inç boyutlarında geliyor. Yoga 13, 11S’e göre biraz daha hafif bir cihazdı. 749$ civarında bir fiyat etiketiyle gelen cihaz Core i5-3339Y 1.5 GHz (Turbo 2.0 GHz) işlemci, 8 GB RAM, Intel HD grafik 4000 ve 256GB Samsung SSD ile çalışıyor. 11S 11.6 inç IPS ekranında 1366x768 ekran çözünürlüğü sunuyor.

11S’in büyük kardeşine göre daha karakteristik bir tasarımının olduğunu söyleyebiliriz. Yarı yumuşak plastik ve gümüş yapı maddelerinden oluşan tasarımı kaliteli ve modern bir duruş sunuyor. Ön köşelerde güç düğmeleri, batarya göstergesi ve küçük bir gömülü buton bulunuyor. Sağ kısımda kilit düğmesi, sağ hoparlörler, tekli bir USB 2.0 ve SD kart girişi bulunuyor.

Sol kısımda kulaklık ve mikrofon kombinasyonu, bir USB 3.0 ve HDMI girişi yer alıyor. Tablet olarak kullanmak isterseniz hantal bir kullanım sunacağının altını çizmekte fayda var. Lenovo 720p webcam’e sahip.  Yoga 11S aslında Yoga 13 ile benzer özelliklerle geliyor. Mouse pad’i de kullanım rahatlığı içeriyor diyebiliriz.

64-bit ultrabook’un benchmark testlerini aşağıda görebilirsiniz. Ayrıca Macbook’larla uygulama testlerinin karşılaştırmaları da bulunuyor. Yoga 11S marketin en iyi değil, ancak performans olarak bakmaya değer görünüyor.

Aşağıdaki grafikte de yine Macbook Air’in galip geldiği oyun performansını görebilirsiniz.

Gainward GTX 760 özellikler ve fiyat– Ön İnceleme
Apple, LG'den neden Ultra HD ekran alıyor?
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber