Microsoft Surface özellikleri, ön inceleme!

Microsoft'un geçtiğimiz saatlerde tanıttığı yeni tabletlerini genel olarak sizler için inceledik!

Microsoft geçtiğimiz saatlerde yeni tableti Surface'yi resmi olarak duyurdu. Kendi bünyesinde yaptığı açıklamaya göre yeni gelen tabletler Windows RT ve Windows 8 tabanlı olmak üzere ikiye ayrılacak. Microsoft'un yeni tabletini duyurmasıyla birlikte ağır bir donanımsal yükün altına girdiğini de hatırlatmak gerek. Sizler için tanıtımla ilgili verdiğimiz yeni tabletin ön incelemesini yaptık.



"Microsoft Surface" adıyla geçtiğimiz saatlerde tanıtılan bu yeni tabletlerden Windows RT'yi kullanacak olan tablet ARM tabanlı olacak, diğeri ise normal Windows 8 Pro'yu kullanacak. Windows 8 Pro kullanılan tabletin normal bir bilgisayardan hiçbir farkı yok, tek farkı tablet şeklinde hazırlanmış olması. Tasarım olarak oldukça şık olan iki tablette 10.6 inç gibi ortalama bir tablet ekranıyla karşımza çıkıyor.


Hatırlayacaksınız, bundan 1 2 ay önce Microsoft'un Surface adında yeni bir cihazı tanıtması bekleniyordu fakat bu tanılar yeni bir Xbox cihazının geleceği üzerine idi. Tahminlerin bir nebze de olsa doğru çıktığını görüyoruz. Yapılan yanlış tahmin yeni nesil bir tabletin geleceği değil de konsolun geleceğini işaret ediyordu.


Gelen iki farklı modellerden birisi dokunmatik PC, diğeri ise bildiğimiz normal bir tablet olarak karşımıza çıkıyor. Windows RT kullanılan tablette diğer tablet gibi 10.6" Clear Type Full HD ekran gibi bir ekran boyutuna sahipken, 676 g ağırlığında, 9.3 mm inceliğinde, 31.5 w-h pil kullanılan modelde bağlantı özelliklerine göz gezdirdiğimizde microSD girişi, USB 2.0, Micro HD Video, gibi özellikler karşımıza çıkıyor.  32  ve 64 GB olmak üzere iki seri olarak geliyor.





Windows 8 Pro modeline geçtiğimizde ise oldukça gelişmiş bir PC karşımza çıkıyor. Tablet görünümlü bir PC olarak da adlandırabileceğimiz tablet 903 g ağırlığında 13.5 mm inceliğinde, 10.6 Clear Type Full HD ekran ile kullanıcılara rahat bir dokunmatik deneyimi sunarken, microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort Video, gibi özellikerle göz dolduruyor. Windows 8 Pro kullanılan model ARM tabanlı tablete göre oldukça yüksek özelliklere sahip denilebilir. Diğer modelden farklı olarak 64 ve 128 GB olarak iki farklı seri ile kullanıcılar için satışa sunulacak.



Microsoft'un muhteşem tasarımlarına bir yenisini daha eklediğini geçtiğimiz saatlerde bir kez daha görmüş olduk. Yeni tabletle birlikte Microsoft hem tablet kapağı olarak kullanılabilen hem de oldukça şık zarif dokunmatik klavye ile karşımıza çıkıyor.  Microsoft'un Windows 8'i kullanan yeni tabletlerinin diğer seçkin donanım üreticilerini rahatsız edip etmeyeceği ise henüz belli değil!



Fiyatı ve çıkış tarihi hakkında!

Steve Ballmer tarafından tanıtılan, birisi tablet diğeri tablet PC olarak karşımıza çıkan tabletlerin fiyatı hakkında henüz kesin bir bilgi olmasa da kısa süre içerisinde gelmesi bekleniyor. Çıkış tarihlerine göz gezdirdğimizde Windows 8'in yeni tabletlerinden ARM tabanlı olanının bu yılın son çeyreğine doğru yapılması beklenen Windows 8 lansmanında tanıtılması beklenıyorken, Windows 8 Pro' sürümünü kullanacak olan tabletin çıkış tarihi konusundaki tahminler ise 2013'ün ilk çeyreğini gösteriyor.

Microsoft'un yeni tabletinin görüntüleri için mize gidin!




İşte Microsoft'un iPad'e rakip tableti Surface!
İşte balık gözlü dijital cep kamerası! (video)
LG'den uygun fiyata dev oyuncu monitörü; tam 45 inç
Sonraki Haber