Nexus 7'yi diğer tabletlerle karşılaştırdık!

Sizler için ASUS tabletlerini inceleyerek Nexus 7'nin performansını test ettik. İşte sonuçlar!

ASUS'un Eee Pad Memo modelinden sonra 7-inçlik bir tablet ASUS için şaşırtıcı karşılanmıyor. Ancak Google'dan gelen bu girişim Samsung'un hüsranı olmuş olmalı. Aslında Google'ın önceki tablet deneyimlerinde (örneğin Motorola Xoom) Nexus kadar iyi niyetlisi olmamıştı özellikle uygun fiyatını düşündüğümüzde rakiplerini oldukça zorlayacağa benziyor.

Nexus 7, Android 4.1 Jelly Bean ile geliyor. Yeni Android 4.1 versiyonu Nexus'a daha kullanışlı bir kullanıcı arayüzü sağlıyor. Nexus 7'yi diğer Android tablerden ayıran en büyük özellik : fiyat. Bundan önce Kindle Fire da uygun fiyatıyla marketlerde ilgi görmüştü. Tablerdeki agresif fiyat artışlarına cevap ise Google'dan geldi : Nexus 7.



Nexus 7'nin 8 GB modeli 199$ ve 16 GB modeli 249$ olarak satışa çıkacak. İkisi arasında başka hiç bir fark bulunmamaktadır. Listede görüldüğü gibi ASUS fiyatı birden aşağıya çekmiş. Bunun sebeplerinden bir tanesi Nexus'un daha küçük, ekran özellikleri orta derecede, sadece microUSB girişli ve kamerasız olmasıdır.

Bunlara ek olarak küçük bir ekranda 1280 x 800 çözünürlük çalıştırırsanız yüksek DPI görüntü sağlamış olursunuz. Ayrıca 4-çekirdekli işlemcisi de onu çekici kılan yanlarından bir tanesi. Açılış butonu sağ üst köşede bulunuyor. Kulaklık ve microUSB girişi ise en alt kısımda bulunuyor. Arka kısmın yapısı oldukça etkileyici. Bir çok tablet arka kısmın plastik olması sebebiyle kalitesiz hissettirir. Ancak Nexus'ta böyle bir duruma yer yok.

Yukarıdaki grafikte saniyedeki görüntü verme kapasitelerinin karşılaştırılmasını ve işlemci modellerini göreceksiniz. Apple iPad 3 bu dalda açık ara fark yapmış görünüyor.

Bir çok tabletle karşılaştırıldığında Nexus 10.5 mm olduğu için daha kalın ancak 7-inç ekran boyutunun ideal tablet boyutu olduğunu düşünüyorum. 4-çekirdekli Tegra 3 işlemci, 1280 x 800 IPS ekran, 1.2 mega piksel kamera, 1GB RAM ve 4,325 mAh batarya bulunan bu cihaz tablet dünyasına iyi bir rakip olarak giriş yapacak. Nexus aynı zamanda Chrome tarayıcısını kullanan ilk cihaz olacak.

Yukarıdaki grafik tabletlerin tarayıcı hızlarını göstermektedir. 2.sırada ise Nexus 7'yi görüyoruz.

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi renk dereceleri 5500K civarında. Aynı zamanda yeşil bölgelerdeki çoğunluk Nexus 7'ye güç tasarrufu sağlamaktadır.

Bu grafik ekranın kötü olduğunu düşünmenize sebep olarak yanlış yönlendirmesin. Aksine buradaki IPS paneli farklı açılardan ekranın iyi görünmesini sağlamaktadır. Işık yoğunluğu da beklentimizin üstünde sonuç veriyor.

Bu grafikte beyaz ışık yoğunluğunun karşılaştırılması yapılmış. ASUS Nexus 7 bu konuda geride kalmış görünüyor.

Bu kısımda siyah ışık yoğunlukları hesaplanan tablet bilgisayarlarda Nexus'un 2.sırada yer aldığını görüyoruz.

Ekran görüntü kalitesi ve yoğunluğu en iyi olan tablet ASUS'un son çıkan modellerinden olan ASUS Trasnformer Pad Infinity olmuş. Nexus 7'nin de çok kötü bir performans gösterdiği söylenemez.

Her inç-e düşen piksel sayısının ASUS Nexus 7'de yüksek çıkmasının sebebi 7-inç küçük boyutuna rağmen 1280 x 800 çözünürlüğünde olmasıdır.

Google Nexus 7'de ilginç bir avantaj daha sağlamış. Hesabınızı ilk aldığınızda 25$'lık kredi ile birlikte başlıyor. İstediğiniz uygulamada kullanabiliyorsunuz. Buradaki strateji Nexus kullanıcılarını Play Store'a teşvik etmek diyebiliriz. Ayrıca önceden indirilmiş bir çok kitap ve video da bulunuyor.




Dürüst olmak gerekirse ASUS ve Google Nexus 7 ile çok iyi bir iş çıkardı. 4-çekirdekli SoC işlemci, IPS panel, eksiksiz tasarım ve tabi ki Android 4.1 versiyon kombinasyonu ve bunu karşılayan cüzi fiyatı düşündüğümüzde bulunması zor bir fırsat sunuyor. Ayrıca kesinlikle 7 inç ekranın tablet için ideal olduğunu düşünüyorum.

Acer Iconia Tab A700 -İnceleme
Google+ iPad'e geliyor!
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber