NVIDIA'dan yeni Kepler Mimarili Maximus!

NVIDIA, Maximus Kepler Mimarisi ile İş İstasyonu Devrimini Başlatıyor!

NVIDIA dün, en hızlı ve en verimli GPU mimarisi olan Kepler™ mimarisine sahip, çığır aşan NVIDIA® Maximus™ iş istasyonu platformunun ikinci neslini piyasaya çıkardı.

Kasım ayında piyasaya çıkarılan Maximus platformu, kullanıcılara tek bir makinede eşzamanlı olarak karmaşık analiz ve görüntüleme yapma olanağı verir. Artık Kepler tabanlı GPU’lar tarafından desteklenen Maximus, profesyonellere üretim, görsel efektler ve petrol araştırma gibi çeşitli alanlarda benzersiz performans ve verimlilik sunar.


Maximus ilk olarak etkileşimli grafikleri ve onları simüle etmek veya renderlemek için gerekli yoğun hesaplama işlerini idare eden bir sistem olarak çığır açtı ve büyük ölçüde hızlandırılmış iş akışlarına olanak verdi. Bu ikinci nesil Maximus ile hesaplama işi yeni NVIDIA Tesla® K20 GPU hesaplama hızlandırıcısında çalışmak üzere yöneltilerek yeni NVIDIA Quadro K5000 GPU grafik işlevlerini yönetmek üzere serbest bırakılmaktadır. Maximus birleştirilmiş teknolojisi, görüntüleme ve simülasyon veya renderleme işlerini şeffaf ve otomatik olarak doğru işlemciye yöneltir.


Kaliforniya Mercedes-Benz Gelişmiş Tasarım Merkezi tasarımcısı Alan Barrington, “NVIDIA Maximus sistemlerinin sunduğu paralel işlem olanakları ile artık 10 kat daha fazla yaratıcı olabiliyoruz” dedi. “NVIDIA Maximus ile güçlendirilen ortamda tasarımımızı son dakikaya kadar düzeltmeye ve geliştirmeye devam edebiliyoruz. Verimli olmayı sürdürebiliyoruz ve çoklu görev yürütebiliyoruz. Artık daha azına razı olmak veya yaratıcılığımızdan ödün vermek zorunda değiliz.”


NVIDIA Maximus: Grafik ve Hesaplamanın Geliştirilmesi

Kepler mimarisi tarafından güçlendirilen ikinci nesil Maximus platformun hem görüntüleme hem de hesaplama olanaklarını iyileştirmektedir. NVIDIA Quadro K5000 GPU’nun ana özelliklerinden bazıları şunlardır:

•       CPU iş yükünü azaltırken kullanıcıya bellekteki 1 milyondan fazla dokuya referans verme olanağı sağlayan Bağımsız Dokular
•       Olağanüstü görüntü kalitesi için FXAA/TXAA film tarzı kenar yumuşatma teknolojileri
•       Artırılmış 4GB çerçeve arabellek kapasitesi ve PCIe-2 ile karşılaştırıldığında veri hareketini 2 kat hızlandıran gelecek nesil PCIe-3 bus ara bağlantı
•       Tek bir K5000 ile dörde kadar ekranı eşzamanlı olarak yönetebilen yepyeni bir ekran motoru
•       60Hz hızda 3840x2160’a kadar çözünürlükler için Display Port 1.2 desteği


Microsoft, 2 Surface tabletle mi geliyor?
Toshiba Thrive Android 4.0.4 güncelleştirmesi yayınlandı!
Popüler Andorid modeli ChatGPT özelliğine kavuştu, hemen telefonunuzu güncelleyin
Sonraki Haber