Panasonic’ten renk hakında her şey

Panasonic renk yönetimindeki sensörlerinin nasıl çalıştığını açıklıyor

LCD ve HD teknolojisi mobil cihazlar kadar olmasa da hızla ilerleyen ve bir teknoloji. Teknolojiyi takip etmek, daha doğrusu kullanarak takip etmek adına zor bir alan diyebiliriz. Çünkü görüntü teknolojilerinde katedilen yollarla birlikte fiyatlar da epey uçmuş durumda.

Panasonic, LG, Sony ve Samsung gibi daha bir çok marka bu konudaki gelişmeleri devam ettiren firmalar arasında. 3 boyutlu görüntüler önceleri dikkat çekerken, şimdilerde çok daha büyük ekran çözünürlükleri ve netliklere ulaşılmış durumda. Tabi ki 3D alanındaki gelişmeleri yok saydığımız anlamına da gelmesin bu.

Panasonic yayınladığı bir video ile kullanıcılarına renk sensörlerinin nasıl çalıştığını açıklıyor. Panasonic’ten yeni teknolojileri anlamak adına, kullanıcıyı düşündüğünü gösteren bir çalışma olmuş. Görüntü teknolojileri önceleri insan gözünün görebildiği ile aynı seviyeye ulaşmaya çalışıyordu. Şimdilerde ise insan gözünün gördüğünden çok daha net görüntüler elde edilmiş durumda. LCD ve HD TV lerdeki 4K teknolojisinin de bu yolda olduğunu söyleyebiliriz. Bu ışık oyunlarına meraklı olanlar için oldukça bilgilendirici bu videoyu incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Yeryüzündeki en iyi ekran kartı GTX Titan
En iyi hard disk incelemesi
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber