PC pazarı büyürken Apple kan kaybediyor!

IDC araştırma şirketi dünya genelinde PC satışlarının önceki döneme göre arttığını Apple'ın da satışlarında düşme olduğunu rapor etti

Kişisel bilgisayarları hepimiz kullanıyoruz. Özellikle iş dünyasında hem server için hemde ticari bilgisyarlar için tek tercih Windows gibi görünüyor. Linux gibi ücretsiz işletim sistemleri olsa da Office belgelerinde ki uyumsuzluklar, driver sorunları yüzünden Windows tek başına kişisel bilgisayarlar tarafında hüküm sürüyor.

Apple ise Mac bilgisyarları ile bu düzene dur demek istiyor ama son verielre göre Apple'ın PC tarafındaki satış grafiği oldukça kötü durumda. Mac Pro gibi bir (kimilerince uzaydan geldiğine inanılan) PC'nin satılmamasının en önemli sebebi giriş seviyesindeki bir bilgisyarın 8000 TL gibi baz bir fiyatla satılması oluyor. Oysaki bu rakamlara bu konfigürasyondan çok daha iyilerini yapabilirken kullanıcılar temel düzeyde bu ürünleri tercih etmiyorlar. 

Aynı durum MacBook Pro, MacBook Air ve iMac'lerde de görüldüğü için Apple'ın satış rakamları hep belli bir seviyede kalıyor. Bu noktada ise Çinli Lenovo firması devreye giriyor ve geçtiğimiz yıla göre yaklaşık %25 oranında satışlarını arttırıyor. Tüm bilgisyar üreticilerinin satş rakamlarını yansıtan tabloyu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Samsung'un yeni sürprizi sanal gerçeklik gözlüğü olabilir
Laptop bataryası kullanımında yapılan yanlışlar! Önemli bilgiler!
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber