Sony'nin kavisli CMOS sensörüyle çekilmiş ilk görüntü yayınlandı

Sony'nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı kavisli sensörle çekilmiş ilk görüntü yayınlandı.

Son zamanlarda teknoloji dünyasının birçok alanında görmeye alıştığımız kavisli ekranlar bu defa kamera sensöründe karşımıza çıkıyor. Sony geliştirdiği kavisli sensör ile tasarımdan ziyade görüntü kalitesini artırmayı hedefliyor. 

Geçen hafta Hawaii'de gerçekleştirilen VLSI Teknoloji sempozyumunda Sony, yıllardır üzerinde çalıştığı bu görüntü teknolojisi hakkında bilgiler verdi. Sony'nin kavisli CMOS sensörü hakkında pek fazla teknik bilgi verilmese de, sensörün insan gözüyle aynı eğriliğe sahip olduğu açıklandı. Kameranın objektifinden gelen ışık düz bir sensöre çarptığı zaman görüntüde bir takım bozulmalara neden oluyor. Çoğu çekilen fotoğrafın kenarlarındaki bulanıklığın nedeni ışığın düz sensöre çarpma açısından kaynaklanıyor. Sony ise bu kavisli sensör ile bunun önüne geçmeyi başarmış gözüküyor.

Kavisli sensör ile çekilen görüntü

Sony'ye göre bu kavisli sensör fotoğrafın ortasında 1.4 kat, kenarlarında ise 2 kat daha hassas. Ayrıca bu kavisli sensörler daha fazla ışığın makinaya girmesine olanak sağlayarak lens diyafram değerlerinin artmasını da sağlayacak.

Sony, kavisli sensörlerden şu ana kadar sadece 100 adet ürettiğini ve bu kavisli sensörlerin iki farklı modelinin olduğunu söylüyor. Modellerden birinin 43 mm kompakt fotoğraf makineler için, diğerinin ise 11 mm mobil cihazlar için olduğu belirtiliyor. 

Japon yatırım endeksi Nikkei'ye göre Sony kavisli sensörün seri üretimine hazır. Heyacan verici kamera teknolojisini önümüzdeki yıldan itibaren hem fotoğrafçılık hem de mobil dünyasında görmeye başlayacağız. 

HDD ve Floppy Kullanarak “The Sound of Silence” Çalmak
Acer'ın Aspire E11 ve V11 Notebook modelleri satışa sunuldu
Amazon'dan şok suçlama, buna delil karartma derler
Sonraki Haber