1984'ten yarına Nokia! (İnfografik)

İşte dünden bugüne hatta yarına Nokia'yı anlatan o müthiş kareler!

Dünyanın sayılı elektronik cihaz üreticilerinden Nokia geçtiğimiz senelerde uzun zamandır sürdürdüğü baskısını kaybetmeye başladı. Özellikle Türkiye dahil daha bir çok ülkede yaptığı satışlar incelendiğinde çok ciddi şekilde düşüşlerin yaşandığı görülüyor.

Bu haberimizde sizlerle Nokia'nın dünden bugüne hatta yarına isimli bir infografiğini paylaşacağız. Grafiğe ilk baktığımızda Nokia'nın çıkarmış olduğu ilk telefon gözümüze çarpıyor. 5 KG ağırlığında olan telefonu Nokia'nın nereden nereye geldiğini, aradaki uçurumu çok iyi bir şekilde özetliyor. Grafiğin sonunda dikkatimizi çeken şekil ise 2013 de gelmesi beklenen, Nokia'nın Ar-Ge bölümünün kıvrılabilir bir mobil cihaz üzerinde çalıştığı hatta bunu tamamladığını, çalışmaların sürdüğünü ileri sürmesi kafalardaki soru işaretini gün geçtikçe daha da çoğaltıyordu. Nokia'nın yeni cihazının da yer verildiği bu infografik oldukça etkileyici bir yapıya sahip.


Ayrıca Nokia bugün New York'ta yeni nesil Lumia'yı tanıtacak. Lumia'nın son telefonu Windows Phone 8 işletim sistemiyle çalışacak. Nokia bu kez bazit bir tazılım güncellemesinden fazlasıyla gelecek. Windows Phone 8 desteği bir çok yazılımsal katkı sağlıyor fakat bunların dışında yüksek çözünürlüklü ekran, mikro SD kart girişi ve NFC (Near Field Communication) gibi eklentileri de bulunacak.

Nokia ilk telefonunu 1984'te yayınlamıştı, Mobira Talkman. 11 pounds ağırlığındaki telefon zamanının ilklerindendi. Bundan yaklaşık 20 yıl sonra, 2005'te firma ilk akıllı telefonunu çıkardı ve 2011 yılında Lumia serisini duyurdu, ilk Windows Phone telefonlarını.

1984'ten bu yana Nokia'nın geçmişten günümüze bugünkü konferansta yayınlayacağı telefonlar sizce Nokia'nın iyi bir yerde olduğunu gösterir mi?




Apple'ın giyim kataloğu
Gününün en iyi haber fotoğrafları 5 Eylül
Huawei yeni etkinliğini duyurdu! İşte tanıtılacak ürünler
Sonraki Haber