ABD Çin ticaret savaşı kızışıyor

ABD Adalet Bakanlığı, Çinli telekomünikasyon şirketi Huawei'yi "ABD'li şirkete ait ticari sırları çalmak" ve "bankaları dolandırmak"la suçladı.

Son aylarda giderek artan ticaret savaşları teknoloji alanında da devam ediyor. Çinli Huawei'nin dünya çapında akıllı telefon satışlarında Apple'ı geçmesiyle beraber bu ticaret savaşı da kızışmaya başladı. Son olarak şirketin Mali İşler Direktörü'nün Kanada'da göz altına alınmasından sonra bu savaşın farklı bir boyuta taşınacağı da düşünülüyor.

ABD Çin ticaret savaşı kızışıyor

ABD Adalet Bakanlığı, Çinli telekomünikasyon şirketi Huawei'yi ABD'li şirkete ait ticari sırları çalmak ve bankaları dolandırmakla suçladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Huawei'ye açılan davanın yanı sıra şirketin Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou'nun da 13 ayrı suçtan yargılandığı belirtildi.

Kanada'da tutuklanan Huawei Mali İşler Direktörü Ming'ın ABD'ye teslimi için de resmi başvuruda bulunulduğu belirtiliyor. Ming, ABD'ye teslim edilmesi durumunda Huawei'nin İran ile faaliyetleri konusunda "ABD bankalarını yanlış yönlendirmek" başta olmak üzere 13 ayrı suçtan yargılanacak.

Ne olmuştu?

Kanada, ABD'nin İran yaptırımlarını delmek için sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle Washington yönetiminin talebi üzerine Huawei Mali İşler Direktörü (CFO) Ming Vancou'yu 1 Aralık'ta Vancouver'da uçakla aktarma yaparken gözaltına almış, olay basına daha sonra açıklanmıştı. Huawei Mali İşler Direktörü Ming, 12 Aralık'ta Kanada'da çıkarıldığı mahkemece 10 milyon Kanada doları kefaletle şartlı serbest bırakılmıştı.

iPhone 11 nasıl görünecek? İşte cevabı
Days Gone'dan nefes kesen tanıtım videosu!
Google Android Auto'ya yeni uygulamalar ve yayın desteği getiriyor
Sonraki Haber