Apple, Microsft ve Adobe neyin hesabını verecekler?

Microsoft, Adobe ve Apple Avustralya'da fiyatlandırma politikaları hakkında sorgulanacak.

Dünyanın en ünlü teknoloji devlerinden Apple, Microsoft ve Adobe'u, Avustralya parlamentosu, fiyatlandırma politikaları hakkında bilgi vermek üzere yanına çağırdı. Bunun sebebi ise Avustralya'da tüketici kurumlarının, sık sık diğer ülkelere göre Avustralyalılardan daha fazla ücret alınmasından şikayet etmesiydi.

Geçen yıl Temmuz ayında Avustralya'da satılan ürünlerin, dünyanın diğer yerlerine göre daha pahalı olup olmadığını araştırmak üzere Avustralya Temsilciler Meclisi, bir soruşturma başlatmıştı. Şirketler, bu zamana kadar sadece yazılı açıklamada bulundu ve bizzat araştırmayı yapan komite karşısına çıkmayı reddetti. Yeni gelen haberlere göre, dev teknoloji şirketleri Apple, Microsoft ve Adobe, 22 Mart'ta komitenin önüne çıkacak.

Bazı tahminlere göre Avustralya'da satılan ürünlerin fiyatlarının, Amerika'dakilerden yüzde 60 daha yüksek olduğunu söyleyen Ed Husic isimli bir parlamento üyesi, şunları dile getirdi, "İşletmeler ve toplum genelinde, bilişimin yaygın kullanımı göz önüne alındığında, donanım ve yazılım için ödenen ücretlerin çok büyük ticari ve ekonomik etkisi bulunuyor. Bilişimde fiyatları aşağı çekmek ve fiyat ayrımcılığını azaltmak önemli bir mikro-ekonomik öncelik olmalı. Bu yüzden bu şirketlerin fiyatlandırma yaklaşımlarını duymak için sabırsızlıkla bekliyorum."

Apple ile renkli hayatlar
Telefon teknolojisinde son nokta!
Popüler Andorid modeli ChatGPT özelliğine kavuştu, hemen telefonunuzu güncelleyin
Sonraki Haber