Bitcoin'in parlak geleceği için üç temel itici güç!

Bitcoin'in potansiyel olarak parlak geleceği için üç temel itici gücü bu yazımızda kaleme aldık!

Bitcoin ( BTC ) 23.000 doların üzerinde işlem görüyor ancak amiral gemisi dijital varlık, Kasım 2021'de ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67.000 dolardan hala çok uzak.

Bitcoin'in parlak geleceği için üç temel itici güç!

Bununla birlikte, enflasyon, yarılanma ve benimseme gibi üç temel güç etkilerini göstermeye devam ederse, ilk kripto para biriminin parlak bir geleceği olabilir.

1- Enflasyon ve Bitcoin'in deflasyonist doğası

Bloomberg'in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone dahil olmak üzere bazı finans uzmanlarına göre, Bitcoin yılın ikinci yarısında ortaya çıkabilecek deflasyonist koşullardan en büyük fayda sağlayanlardan biri olarak ortaya çıkabilir.

Başka bir yerde, Avusturyalı bir ekonomist ve 'Bitcoin Standardı' yazarı Saifedean Ammous, diğer konuların yanı sıra “Bitcoin bunu düzeltir” görüşünü belirterek, Mayıs ayında dünya çapında ekonomileri etkileyen yaygın enflasyona değindi.

Merkezi olmayan finans ( DeFi ) varlığının enflasyonuna gelince, Bitcoin savunucusu ve yazılım mühendisi Jameson Lopp tarafından hazırlanan bir grafik, Bitcoin'in yıllık enflasyon oranının, madenciliğe kalan azalan token miktarıyla birlikte sürekli olarak düştüğünü gösteriyor.

Bu tahminlere göre, Aralık 2030'a kadar enflasyon oranı %0,39 civarında olacak.

Geçmiş ve tahmin edilen Bitcoin yıllıklandırılmış para arzı enflasyon oranı. Kaynak: Jameson Lopp

2- Halving sonrası tarihsel yükseliş

Bitcoin, tarihi boyunca, önemli fiyat artışlarının izlediği birkaç yarılanma olayından geçti. 

Kasım 2012'deki ilk yarılanmadan sonra, fiyatı bir yılda 12 dolardan 1.200 dolara çıktı. Temmuz 2016'nın ikinci etkinliği, Aralık ayına kadar 647 dolardan 19.800 dolara veya %2.960'a bir artış gördü. Mayıs 2020'deki son yarılanma olayından bir yıl sonra, Bitcoin 11 Mayıs 2021'de %463 artışla 8.700 dolardan 49.000 dolara tırmandı.

Son yarılanma sicili göz önüne alındığında, Bitcoin'in fiyatı, 2016 yarılanmasının davranışına paralel olarak giderek artıyor. İlk iki yarılanma olayı arasındaki ortalama fiyat artışı ve 2020 yarılanması sırasındaki fiyat dikkate alındığında, Bitcoin'in 2024 için öngörülen bir sonraki yarılanma olayına kadar 284.272 dolardan işlem görmesi muhtemel. 

3- Kurumsal benimseme

Son olarak, kurumsal benimseme kriptoya daha fazla meşruiyet sağladığından, büyük kuruluşların kripto para birimlerine olan ilgisi, amiral gemisi dijital varlığın fiyatına büyük bir baskı sağlıyor. 

En güncel örneklerden biri, kripto borsasında varlıklara sahip kurumsal müşterilerini varlık yöneticisi araçlarıyla birleştirmek için yakın zamanda Coinbase ile ortaklık kuran küresel yatırım yönetimi şirketi BlackRock.

Kriptonun kurumsal olarak benimsenmesinin diğer örnekleri arasında, Nisan ayında özel servet yönetimi bölümünün Bitcoin için ilk yatırım araçlarını sunmaya başlayacağını açıklayan bankacılık devi Goldman Sachs yer alıyor.

Yasal Uyarı: Bu sitedeki içerik yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

Meta popüler uygulaması için fişi çekti!
Dünyanın en pahalı 10 otomobili - 2022
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber