BMW 335i 2012 - İnceleme

Sizler için BMW'nin bu yılki otomobili 335i'yi inceledik.

BMW'nin ortaya çıkardığı mühendislik harikası  otomobillerin çoğu modeli ödüle layık olmuştur. Her modelde kendi çizgisini ve rahatlığını, bir adım önde olduğunu, belirtmekten geri durmamıştır. Yazımızda 2012 model BMW 335i'ye geniş bir inceleme yapacağız.

Ancak bu mükemmelliğe başlamadan önce bazı yanlışları belirtmek istiyorum. Kabin tasarımında sıradanlık hissediliyor ve motorun soğuması durumunda hız düşmesine sebep oluyor. Ancak kapıları açtığımızda bütün eski moda dış görünümü unutturuyor ve bir kontrol ekranı karşılıyor bizi.

İç kısımda gerçek tahtadan yapılmış şık bir tasarımla karşılaşıyoruz. Ancak döşemeler oldukça plastik hissettiriyor. BMW 3 serinin birleşimindeki modernlik, sportif ve lüksün süslediği bir deneyim sunuyor. Dnamic Handling sistemi bir çok ekstra özellik getirmektedir.Kabin için farklı renk seçenekleri bulunuyor.

Öncelikle şunu belirtmeliyim her ne kadar ortalama üstü bir araç olsa da, şehrin sokaklarında araba kullanırken 335i size özel hissetmenizi sağlayacak bir şey sunmuyor. Önceki nesillerin karışımı olarak gelen bu otomobilin fiyatını hak edip hak etmeyeceği de tartışma konusu. 

335i hakkındaki olumsuz özelliklerden sonra şimdi genel yapısına bakarak BMW'nin 2012 model bu aracına haksızlık etmiş olmayalım. 335i piyasadaki en iyi motorla çalışıyor. 6'lı piston, 3 litre hazne, çift kaydırmalı turbo şarj, 306 beygir ve 295 pound tork. Yakıt tasarrufu sağlayan motoru sistemini ödünç almış. 

335i tazelenmiş fren sistemi ve önceki BMW modellerinde olduğu gibi dinamo bulunuyor. Yaklaşık 4 litrede aldığı yol mil cinsinden ekonomik modda 23 ve uzun yollarda 33 mildir. Denemelerimizde ortalama 28 mil yapmıştır ve bu oldukça iyi bir rakam diyebiliriz.

Yakıt tasarrufu sırasında aracın en büyük avantajlarından birisi trafik ışıklarında motoru kapatmasıdır. Kısa süreli kapatılan motor ışıklardan hareket ederken hiç durmamış gibi iyi bir performansla kalkar ve yoluna devam eder. 

BMW rahatlık ve konforda neredeyse rakip tanımıyor. 42,400 $ fiyatla gelen bu araç için söylenebilecek şey şu ki eski modellere benzeyen biraz da sıradan dış görünüşüne aldırmayın. Otomobilde bulunan LCD ekran harita uygulamalarında çok iyi bir 3D görüntü kalitesine sahiptir. 

Navigasyon sistemi Google Search ile bağlantılı çalışmaktadır. ConnectedDrive uygulaması radyo, internet bağlantısı ve iPhone cihazlarla bağlantı kurma imkanı sunar. iDrive sistemi iyi bir navigasyon ve uygulama kontrolü sunar. 13 adet hoparlör sayesinde ses sistemi de oldukça iyidir.

Son olarak bu aracın bazı yönlerden hayal kırıklığına uğrattığını söyleyebiliriz. Ancak bir çok özelliği ve yapısıyla sizi pişman etmeyecek bir deneyim yaşatıyor. Google Search, Facebook, Twitter bağlantılı navigasyon sisteminden stereo ses sistemine kadar bir çok özellik tam bir BMW'de olması gerektiği gibi.

bmw 335i
Geçmişten günümüze Futbol!
Dark Knight Rises'tan en iyi sahneler!
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber