Bu DVD bizden çok yaşıyor

Millenniata tarafından üretilen yeni DVD disk için "taş gibi" tabiri kullanılıyor.

Her nekadar Blu-Ray gibi yüksek kapasiteli bir diskin çıkmasının ardından belirli bir süre geçsede DVD hala popülerliğini korumaya devam ediyor.

Utah' lı Millenniata şirketinin yeni ürettiği M-DISC' in ömrü tamamı tamına 1.000 sene olduğu söyleniyor. Şirket "taş gibi" tabirini kullandığı M-DICS' in DVD sürücüler tarafından okunabileceğini de belirtti.



M-DISC' in çalışma mantığına bakıldığında, farklı bir kayıt maddesinden oluşuyor ve lazer-boya yönteminden daha farklı bir yöntem kullanıyor. Çukurlar, bir lazer tarafından madde üzerine yakılıyor ve DVD sürücüsü tarafından da okunabiliyor.

Millenniata' ya göre DVD ve Blu-Ray disklerin sadece 3 yada 5 sene yaşayacağını idda ediyor. Buna neden olarak da bu disklerde kullanılan boya maddesinin kalitesinin zamanla kaybolması. M-DISC' de ise "Metal ve metaloid" içeren "inorganik ve sentetik madde" veri tabakası kullanılırken, üst kısımda ise başka bir polikarbonat tabaka bulunuyor. Böylece ömrü daha da uzun oluyor.



20 GB ile 50 GB arasında bir kapasiteye sahip olacak olan bu yeni teknoloji disklerin fiyatı ise 5 doların altında olacağı söyleniyor.

Millenniata tarafından yayınlanan video;


ASELSAN yükselmeye devam ediyor
PC'nin ölümü yaklaşıyor
Samsung premium Galaxy Watch modellerini piyasaya sürüyor
Sonraki Haber