Çiftlik Bank'ın tavukları ihaleyle satıldı!

Çiftlik Bank'ın Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki bulunan yumurtaları ve tavukları ihale ile satıldılar.

Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü geniş çaplı soruştuma sonucunda Çiftlik Bank'ın Sakarya'daki çiftliğine el konuldu. Çiftlikte bulunan 21 bin 190 tavuk ve 100.000'den fazla yumurta için Taraklı Mal Müdürlüğü'nde ihale gerçekleşti.

İhalenin sonucunda Ankara Yarka isimli bir firma tüm tavukları ve yumurtaları 262 bin 500 TL karşılığında satın aldı. İhaleye 4 firma katılırken, teklif bedeli 222 bin TL'den başladı. Beşinci kez karşı teklif veren Yarka, açık artırmanın galibi oldu.

Ankara Yarka firmasının üst düzey yöneticisi Ekrem Tetik, ihale sonrasında "Elimizden geleni yaptık ama bu kadar katkıda bulunabildik. 262 bin 500 lira ve KDV ile ihaleyi aldık. 21 bin 190 hayvan aldık. Çiftlikteki hayvanlara baktık, üç çeşit tavuk bulunuyor. Hepsini birden tek kalemde aldık. 4 firma katıldı, ihale bize kaldı. Çok zor bir ihale geçirdik ama bizde kaldı nasip bizimmiş." ifadelerini kullandı. 

Çiftlik Bank her ne kadar kayyuma devredilse de, Sakarya'daki tesisin kendisi ihaleye konulmadı. Sakarya'nın Taraklı ilçesi kaymakamı Cihat Koç, "Tesisin ihalesi kararının ancak ve ancak yetkili mahkemeler tarafından verilebileceğini" vurguladı.

Microsoft yeniden yapılanıyor
Yurt dışına çıkmanın kuralları
Apple sonunda anlaşma sağladı, iPhone sahipleri bomba gibi bir özelliğe kavuşuyor
Sonraki Haber