Çin'den kripto ile ilgili hesaplara yasak geldi!

Çin mesajlaşma uygulaması WeChat, kripto ile ilgili hesapları yasakladı

Çin hükümeti tarafından kripto para birimiyle ilgili her şey hakkında geniş çapta duyurulan baskının ardından, Çin'in en popüler anlık mesajlaşma ve arama uygulamalarından biri olan WeChat , platformunda kripto ile ilgili hesapları yasakladı.

Çin'den kripto ile ilgili hesaplara yasak geldi!

WeChat, 20 Haziran'da kripto muhabiri Colin Wu tarafından gerçekleşen bir twitter paylaşamına göre, kripto ve NFT'lerin ihracı, ticareti ve finansmanıyla ilgili olan, platformundaki kamu hesaplarının sınırlandırılacağını veya yasaklanacağını belirtmek için son zamanlarda kurallarını güncelledi.

Çin'den kripto ile ilgili hesaplara yasak geldi!

Güncellenen kurallara göre,  "yasadışı ticari operasyonlar" maddesinin altına "sanal para birimi veya dijital tahsilat işine girmeyi" koymuş ve bunu "içerik ihlali" olarak değerlendirmiştir. ” Günlük 1,1 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip olan WeChat de bu yasaklardan nasibini almış.

Yasağın ardından, şu ifadelere yer verildi:

“Hesaplar, işlem girişi, rehberlik, ihraç kanalı rehberliği vb. gibi sanal para birimi ile ilgili ihraç, işlem ve finansmanı içerir.”

Bu kural “dijital tahsilatların ikincil işlemiyle ilgili hizmet veya içerik sağlayan hesapları” da kapsar.

WeChat bu tür ihlalleri tespit ederse, “ihlal eden resmi hesabın bir süre içinde düzeltilmesini emredecek ve ihlalin ciddiyetine göre kalıcı olarak yasaklanana kadar hesabın bazı işlevlerini kısıtlayacak”

Diğer yandan ise, Mayıs ortasında, Şanghay Yüksek Halk Mahkemesinin, Bitcoin'in ( BTC ) “belirli bir ekonomik değere” sahip olduğuna ve ülke yasaları tarafından korunan sanal bir varlık olduğuna karar verdiğini ayrıca belirtelim. Bildirim mahkeme tarafından WeChat profilinde de yayınlanmıştı.

Terra'nın ana tasarımcıları ülkeyi terk edemeyecek!
Ucuz PC Bileşenlerinden sağlam bir sistem yapmanızı sağlayacak 7 ciddi nokta!
Huawei yeni etkinliğini duyurdu! İşte tanıtılacak ürünler
Sonraki Haber