Dolar haftaya rekorla başladı

Yeni bir haftaya girdiğimiz bu günde dolar tekrar seviyeye yükseldi. Geçtiğimiz hafta 16 seviyesinden işlem görmeye başlayan dolar şimdi yeni bir rekor kırdı.

Dolar kurundaki hareketlenmeler hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 16 üzerinden işlem görerek rekor seviyelere ulaşan dolar yeni bir haftaya başladığımız bu günde de rekor kırdı. 17,43 seviyesinde işlem görmeye başlayan dolar yeni bir rekorla haftaya başladı.

Geçtiğimiz haftalarda 15 seviyelerinde olan dolar geçen hafta 16 seviyesini kırarak rekor kırmıştı. Merkez Bankası'nın müdahale etmesiyle hafta sonu boyunca 16,42 kurunda sabitlenen dolar haftanın ilk gününde 17 seviyesini geçerek yeni bir rekora ulaştı.

Dolar haftaya rekorla başladı

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faiz hakkında bazı açıklamalarda bulunmuştu. “Neymiş efendim? Faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 6,5 milyar dolarlık müdahalesine rağmen bu sabah dolar 17,62 lirayı, euro 19,84 lirayı aşarak rekor tazelemiş durumda.  Merkez Bankası'nın bundan sonra faiz indirip indirmeyeceği ise tartışma konusu. Bazı ekonomistlere göre Merkez Bankası artık faiz indirmese dahi indiriyor gibi etkisi olacak. İşin nereye varacağı açıkçası belli değil ancak 2022'nin ilk yılları ekonomik açısından zor geçecek gibi görünüyor.

Enflasyon oranının açıklanacağı 3 Ocak tarihine işaret eden ekonomistler de işin gidişatı hakkında pembe bir tablo çizmiyor diyebiliriz. Enflasyonun etkilerinin 2022 yılında hissedileceği düşünülüyor.

MIUI 13 Güncellemesine 28 Aralık'ta Kavuşacak Xiaomi Cihazları!
Kurutma makinesi alırken nelere dikkat etmeli?
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber