Elmas bulan çiftçi milyoner oldu!

Tesadüfen elmas bulan Hindistanlı çiftçinin hayatı bir daha dönüşü olmayacak şekilde değişti. Elmas bakımından zengin bir bölgede keşif yapan çiftçi zengin oldu.

Sputnik'ten gelen bir rapora göre, Hindistan'da yaşayan bir çiftçi, Sputnik'in raporlarına göre Pazartesi günü bir tarlayı kazarken yaklaşık 60.000 dolar değerinde 13 karatlık bir elmas buldu. Panna bölgesi, Hindistan'da elmas madenciliğinin merkezi olarak biliniyor ve bu, bölgede elmas bulunan ilk kişi değil. 

Elmas bulan çiftçi milyoner oldu!

Ardından bölgede çiftçinin arkadaşları altı küçük ham elmas daha keşfetti. Eyalet hükümeti, mücevherleri açık artırmaya çıkaracak ve telif hakları ve vergiler düşüldükten sonra gelirleri çiftçilere dağıtacak. Panna bölgesinin Elmas Madencilik Departmanından Elmas Müfettişi Anupam Singh, ham elmasların piyasa fiyatının 50 lakh (66.375 $) civarında olması beklendiğini belirtti. Beklenmedik zenginlikleri karşısında çok heyecanlanan ve çok sevinen Mulayam Singh, parayı altı ortağına dağıtmak niyetinde ve parayı çocuklarının eğitimi için harcamayı planlıyor.

Başka bir rapora göre birkaç ay önce Ağustos ayında Prakash Majumdar adlı başka bir çiftçi, Cuma günü bölgedeki Jaruapur köyündeki bir madende 6.47 karatlık bir elmas keşfetti. Majumdar, müzayededen elde edilen geliri dört taşocağı ortağıyla bölüştüğünü belirtti. Ayrıca geçen yıl 7.44 karatlık bir pırlanta keşfettiğini de belirtti.

Açıkçası çiftçinin tesadüfen bulduğu bir taşla hayatının değişmesi özenilecek türden bir keşif diyebiliriz. Bölge bu kadar zenginse biz de taşınalım sorusu akıllardan geçmiyor değil. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

MIUI 13'e güncellenmeyecek Xiaomi telefonlar! Tam Liste!
Asgari ücret görüşmelerinde üçüncü toplantı!
Huawei Android'e meydan okudu, küresel pazara geliyoruz şimdi siz düşünün
Sonraki Haber