En düşük SAR değerine sahip akıllı telefonlar! - Kasım 2021

Çevremizde çalışan her cihazın yaydığı belirli bir elektromanyetik alanı vardır. Günlük hayatımızı vazgeçilmezi haline gelen akıllı telefonların da öyle. En düşük SAR değerine sahip akıllı telefonları sizler için listeledik!

Geçtiğimiz günlerde Teknolojioku olarak, en yüksek SAR değerine sahip akıllı telefon modellerini sizler için bir araya getirmiştik. Bu yazımızda ise en düşük SAR değerine sahip akıllı telefon modellerini sizler için listeledik. Peki SAR değeri nedir? Günlük hayatta en fazla vakit ayırdığımız şeylerden biri olan akıllı telefonlarımızın acaba ne kadar radyasyon yaydığı konusunda yeterince bilgili miyiz? Listemize göz atmadan önce SAR değeri hakkında biraz bilgi verelim.

SAR değerini en basit tanımı ile cihazınızın yaydığı radyasyondur. Vücudunuza ciddi zararlar verebilir. SAR değerinin kabul gören tek bir ölçütü yoktur. Örneğin; Amerika Birleşik Devletleri için SAR değeri sınırı 1 gr doku üzerinde 1,6 W/kg veya daha azdır. Ancak Avrupa Birliğinin kabul ettiği maksimum SAR değeri ise 10 gr doku üzerinde 2 W/Kg’dır.

SAR değerinin olumsuz etkileri nelerdir?

Yoğun stres ve yorgunluk hissi
Hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski
Baş ağrıları ve sersemleme
Konsantrasyon ve dikkat bozulması
Kadınlarda düşük riskinin artması
Görüş alanında daralma
Kan hücrelerinin bozulması
Bağışıklık sisteminin bozulması
Kalıcı işitme bozuklukları
Embriyo gelişiminin zarar görmesi
Kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma
İşitmede geçici aksaklıklar oluşması
Kalp rahatsızlıkları v kalp pilinin bozulma riski vs.

Dilerseniz şimdi de en düşük SAR değerine sahip akıllı telefonların yer aldığı listemize göz atalım. İşte o modeller;

Popüler Haberler