En güzel resimli Berat Kandili mesajları!

Bu yıl 27 Mart 2021 Cumartesi günü idrak edilecek olan Berat Kandili için sevdiklerinize gönderebileceğiniz en güzel resimli mesajları sizler için bir araya getirdik.

Bugün Berat kandili, dolayısı ile müslüman alemi tarih hakkında emin olmak ve bu özel gün ile ilgili bilgi almak için internette aşağıdaki soruların cevaplarını aramaya başladı bile...

Berat ne demek? Berat Kandili'nde ne oldu? Berat kandilinin anlamı nedir? Berat kandili ne zaman 2021? Berat kandili hangi gün? Berat kandili ayın kaçında? Berat kandilinin önemi nedir?

Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gece Berat gecesidir. Buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamberimize ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna ise "tenzîl" denir. Berat kelimesinin aslı ise ''Berâettir. Berat kelimesi; kurtulmak, suçlu olmamak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak anlamlarına gelmektedir. Dolayısı ile Mü'minlerin bu gece günah yüklerinden kurtulup, ilâhî bağışa ermeleri umulduğu için, sözlük manasına uygun olarak “Berat Gecesi” denilmiştir.

Bu gecenin dört ismi vardır; mübarek gecenin en meşhur adı Berat Gecesi olarak adlandırdığımız ''leyle-i beraa'', ''leyle-i mübareke'', ''leyle-i rahmet'' ve ''leyle-i sakk'' isimleridir.

Şaban ayının 14. Gününü 15. Gününe bağlayan gece Berat Kandili idrak edilecek. Yılın üçüncü kandili olan Berat Kandili gecesi bugün, yani 27.03.2021 tarihinde idrak edilecek.

Müslümanlara Miraç Kandili'nde, namaz borcu olanların kılabildikleri kadar namaz kılmaları, namaz borcu olmayanların ise nafile namaz kılmaları, Kur'an-ı Kerim okumaları, istiğfar ve dua etmeleri tavsiye ediliyor.

Peygamber Efnedimiz Hazreti Muhammed'in, Berat Kandili'ne ilişkin buyurduğu ifadelerden biri şu şekildedir; "Şaban ayının 15'inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim''

Bu içeriğimizde sizlere Berat kandiline özel resimli kandil mesajlarını bir araya getirdik. Dilerseniz şimdi de sevdikleriniz ile paylaşabileceğiniz resimli kandil mesajlarına göz atalım.

Popüler Haberler