Google'ın insansız aracı Nevada test sürüşünde!

Google'ın ürettiği insansız araç, test için yola çıkartıldı.

2012 ile projelerine hız verdiği, üzerinde uzun zamandır çalıştığı sürücüsüz aracı Nevada, kara yollarında test sürüşüne çıkıyor. Tasarım bakımından çok çekici olduğu iddaa edilmese ve kendileri için küçük bir adım olsa da Dünya için büyük bir adım olan bu araba bu yüzden önem teşkil ediyor.

Uzun yıllardır bu proje üzerinde çalışıyorlardı!

Geçtiğimiz yıllardan beri departmanında bu projeyi yürüten Google sonunda insansız aracını yola çıkarttı. Sürücüsü olmayan araç Google için epey yorucu bir deneyim oldu.
Nevada eyaletinden gerekli izni alarak Nevada'da yollarda test sürüşüne çıktı. 2011 yılında patenti Google tarafından alınan insansız araç Nevada'nın diğer sürücüler tarafından farkedilmesi için kırmızı bir plaka kullanılacağı bilgisini verelim.


Kaza riski çok az!

Google tarafından yapılan açıklamalarda insansız araç Nevada'nın kaza yapma olasılığının çok az olduğunu belirten Google buna garanti veriyor. Hiçbir şekilde kazaya sebebiyet vermeyeceğini üstüne basa basa sölüyor. California'da bu ve bunun gibi yapılan testlerde araçta iki kişinin bulunması zorunluluğu Nevada'yı seçtiren etmenler arasında en güçlüsü.

Google'ın hala üzerinde uğraştığı, AR-GE departmanının epey ter akıttığı bu proje Google'a ne kazandıracak ve yeni yıl ile birlikte neler göreceğiz merak konusu.

Yüzümüz güldü
Anadolu Enerji elektrik piyasasından çekildi
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber