HP'den duvar kaplamalarına özel yeni dijital baskı çözümü

HP'den bulut özellikli iç dekorasyona özel dijital duvar kaplama çözümü!

- HP, 9 Ocak'ta duvar kaplamalarına özel yeni dijital baskı çözümünü duyurdu. Birçok farklı bileşenden oluşan bu yeni uygulama, hızla gelişen özel dekorasyon pazarındaki yenilikleri, baskı hizmetleri sağlayıcılarının (PSP) ve duvar kaplama üreticilerinin kullanımına sunuyor.

9-12 Ocak tarihleri arasında Frankfurt'taki Uluslararası Ev Fuarı Heimtextil 2013'te sergilenecek yeni HP çözümü; tasarım yazılımı,  medya, baskı ve son işlem seçenekleri sunarak, müşterilerin duvar kaplama süreçlerine dahil olmalarını, entegre araçlar sayesinde tasarımı bir üst seviyeye taşımalarını sağlıyor.

Özelleştirilmiş bulut baskı: WallArt

Yeni dijital baskı çözümünün öncelikli bileşenlerinden biri olan WallArt, duvar kaplama işlerini büyütmeyi düşünen müşteriler için, sezgisel ve kolay kullanımlı bir araç. PSP'ler ve duvar kaplama üreticileri, otomatikleştirilmiş ölçüm süreçleri sayesinde tasarım yaparken, bulut üzerinden müşterilerle çalışarak, onların yüksek kalitedeki görseller ve metinler yoluyla özelleştirilmiş duvar kaplamaları oluşturmalarını sağlıyor. Ek bir yazılım veya altyapı desteği gerektirmeyen bulut tabanlı HP WallArt Çözümü, müşteri yorumlarına ve onaylarına izin vererek tüm tarafların sürece dâhil olmasına fırsat tanıyor.

AVA'yla iyileştirilmiş renk yönetimi

20 yılı aşkın süredir dekoratif baskı, tekstil ve duvar kâğıdı endüstrilerine bilgisayar destekli tasarım ve imalat (CAD/CAM) yazılımları hizmeti veren HP'nin yeni müşterisi AVA, özgün bir yazılımla HP çözümünde bir başka bileşen olarak yer alıyor. Tasarımcılar, AVA'nın tasarım ve dosya hazırlama yazılımı sayesinde tekrarlanan desenler üzerinde kolayca çalışabiliyor, ekrandan baskıya geçiş sırasında doğru renk eşleştirmeleri yapıp katmanlar arasında tutarlılık sağlayabiliyorlar. Aynı zamanda karma baskı ortamında dijital baskıları analoğa çevirme yeteneklerini de geliştiriyor.

AVA RIP yazılımı ise, müşterilere kesintisiz iş akışı sağlarken, yüksek kalitedeki duvar kaplamalarında renk canlılığını ve gamını artırmaya, beyaz olmayan araçlarda gerçeği yansıtan renkler elde edilmesine yardımcı oluyor. Bu yazılım, tam entegre çözümün bir parçası olarak Fotoba kesicisi için otomatik kesim işaretleri oluşturup işlemi kolaylaştırıyor.

Duvar kaplamalarında yeni kesme çözümü: Fotoba HP dijital duvar kaplama çözümünün bir diğer bileşeni Fotoba International, PSP'lere ve üreticilere otomatik ve tutarlı panel kesme seçeneği yaratarak iş akışlarını düzenlemelerini sağlıyor. Özellikle duvar kaplama panelleri için tasarlanan yeni XLD 170 WP otomatik kesme cihazı, 1,7 metreye varan genişliğe sahip parçalar üzerinde, aynı anda birden fazla paneli dikey dilimleme ve yatay kesme seçeneğine sahip.

Prova baskıda etkili bileşenler

Müşteriler, duvar kaplamasının tasarımını tamamladıktan sonra, HP'nin ve sektördeki lider araç sağlayıcıların(media provider) sunduğu uyumlu kaplama malzemeleri arasından seçim yapabiliyorlar. HP Latex Baskı Teknolojileri, bu anlamda, kabartma, kaplama ve kaplamasız, dokumasız, kâğıt ve PVC içermeyen duvar kâğıdı yüzeyleri dâhil olmak üzere 25'ten fazla duvar dekor aracı üzerinde test edilmiştir. Bu örnekler, http://www.hp.com/go/mediasolutionslocator adresinden incelenip indirilebiliyor.

Tasarım stüdyoları veya küçük PSP'ler için ideal olan uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli HP Latex Designjet L26500 ve L28500 Yazıcı serileri ise, müşterilerin kısa zamanda doğrudan üretim ortamlarına dâhil olmalarını ve prova baskısı almalarını sağlıyor. HP Scitex LX600 ve LX850 Endüstriyel Yazıcılar da, özelleştirilmiş duvar kaplamalarının yüksek hacimli üretimlerinde, geniş renk gamı ve canlı renkleriyle ön plana çıkıyor. Bu yazıcılar, kısa süreli üretim hızlarıyla, çift rulo seti seçeneği ile yazıcıdan kuru ve kullanıma hazır olarak çıkan baskılarla, müşterilerin verimliliklerini artırırken aynı zamanda işletme maliyetlerini azaltıyorlar.

HP prova ve üretim yazıcıları ise, HP Latex Inks mürekkepleriyle birlikte, müşterilere iç mekân hava kalite sertifikalarıyla onaylanmış bir rekabet avantajı sağlıyor. Bu mürekkepler, kokusuz baskı üretme yetenekleri nedeniyle, konutlar, sağlık alanları ve diğer hassas ortamlar için ideal. GREENGUARD sertifikasına sahip HP Lateks Inks baskıları, AgBB kriterlerine uygunluk ve UL Sürdürülebilir Ürün Sertifikası'nı elinde bulundurması açısından da dikkat çekiyor.

Müşteri yaratıcılığı ön planda

Yeni ürünle ilgili açıklama yapan HP Sign & Display MEMA Pazar Geliştirme Müdürü Yeliz Alaman, "Ticari, perakende ve konut pazarlarında aktif tüketiciler ve tasarımcılar, hem işyerlerinde hem de evlerinde kişisel zevklerini ve değerlerini yansıtacak yeni yollar arıyor, her geçen gün daha özgün dekorasyonlara sahip olmak istiyorlar. HP'nin sektör lideri iş ortaklarıyla birlikte kamuoyuna duyurduğu yeni dijital baskı çözümü de, PSP ve duvar kaplama üreticilerinin, tüketicilerden gelen bu talebe cevap vermelerini sağlayarak müşterilerin yaratıcılığını hayata geçiriyor" dedi.

Günün Manşet Haberleri-11 Ocak
Dünyadan günün fotoğraf galerisi 11.01.2013
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber