Huawei'ye şok hırsızlık suçlaması

T-Mobile, Huawei'ye hırsızlık suçundan dava açtı.

Team Magenta, Washington'da T-Mobile'ın kendi merkezi bölgesinde düpedüz teknoloji hırsızlığı yaptığı iddiası ile Huawei’ye karşı bir dava açtı.  Huawei çalışanları robot kolun bir kısmını çalmakla suçlanıyor.

Tappy ismi ile adlandırılan robot, T-Mobile’ın akıllı telefon test idaresinin bir parçasıdır. İddiaya göre 2013 Mayıs ayında Huawei çalışanı, robotun kolunu sökmeye çalışırken görüntülendi. Çalışan, çaldığı robot kolunu dizüstü bilgisayar çantasının içinde gizli bir bölmeye yerleştirmiş.

Diğer hırsızlık ise 2012 ve 2013 yılında meydana gelmiş. Robotun kopyalama yazılımı da dahil olmak üzere, tasarım öğelerini ayrıntılı olarak sistemin nasıl işletildiği çalınmış

Huawei, o çalışanları uygunsuz tavırlarından dolayı şirketten uzaklaştırıldığını belirtti. Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisinin bir sözcüsü şikayette bazı gerçekler olduğunu, açtıkları davaya saygı duyduklarını ve işbirliğine gideceklerini söyledi.

T-mobile’ın 2007 yılında kullanmaya başladığı Tappy robot, akıllı telefonları satışa sunmadan test ediyordu ve bu robot sayesinde müşterilerin akıllı telefon iadesinin azalma gerçekleşmişti. T-Mobile, Huawei’nin çalıntı donanım ve yazılımı kullanılarak kendi test robotunu geliştireceğini iddia ediyor.

İşte o test robotu Tappy!

Her 6 kişiden biri günde en az 50 kez telefona bakıyor
Büyük umutlarla yapılan fiyaskolar!
Bu fiyata telefon kalmadı: İşte karşınızda HMD XR21
Sonraki Haber