Koronavirüsten yaşa göre ölüm oranları

Ülkemizde de görülen koronavirüsten ölüm oranları sizler için araştırdık. İşte koronavirüsten yaşa göre ölüm oranları.

Ülkemizde de görülen koronavirüsten ölüm oranları sizler için araştırdık. İşte koronavirüsten yaşa göre ölüm oranları.

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını ne yazık ki ülkemizde de ortaya çıktı. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan salgın önce Asya kıtasına ardından ise tüm dünyaya yayılmıştı.

Koronavirüsten yaşa göre ölüm oranları

Bu salgın ile ilgili en merak edilen detay ise koronavirüsten yaşa göre ölüm oranları. Malum genel görüş bu salgının 60 yaş üzeri kitlede daha etkili olduğu yönünde. Fakat bu genç yaştaki insanların da koronavirüsten ölmediği anlamına gelmiyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan verilere göre koronavirüsten ölenlerin oranı yüzde 3.4. Yani hastalığa yakalanan 1000 kişiden 34’ü hayatını kaybetmiş durumda.

Peki bu hastaların yaşlara dağılımı nasıl? Asıl merak edilen konu bu. Çünkü Avrupa’da koronavirüsten en çok ölümün yaşandığı İtalya’da bu virüsten ötürü hayatını kaybedenlerin yaş ortalaması 81. Evet yanlış okumadınız 81. Dolayısıyla bu istatistik bile bizlere genel olarak yaşlıların tehlike altında olduğunu gösteriyor.

Elbette yine de diğer yaş aralıklarını sizlerle paylaşarak biraz rahatlamanızı sağlayabiliriz. Lakin yaşınız genç diye tedbiri elden bırakmamanızı tavsiye ederiz. Ne olursa olsun koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmayıp, hijyen unsurlarını geri plana atmayın. Sizin için çok büyük tehlike arz etmese bile aynı evi paylaştığınız büyükleriniz için risk çok daha fazla.

Popüler Haberler