Kuzey Koreli hacker grubunun verileri sızdırıldı!

İhlal, Şifreler, Çalınan Veriler ve Kuzey Koreli Hacker’ın Google Arama Geçmişini Bile İçeriyor

İki hacker, Kuzey Kore devlet destekli bir hacker grubuna sızdıklarını ve verilerini çevrim içi olarak sızdırdıklarını iddia etti. Toplam 9 GB’lık veri dökümünde şifreler, çalınmış bilgiler ve hatta bir Kuzey Koreli hacker’ın Google arama geçmişi bile yer alıyor.

Kuzey Koreli veriler sızdırıldı

Saber ve cyb0rg isimlerini kullanan iki hacker tarafından gerçekleştirilen ihlal, siber güvenlik dergisi Phrack’in son sayısında detaylandırıldı. “Bu makale tehdit avcıları, tersine mühendisler ve hackerlara bir davettir” diye yazdılar.

Makalede, Kuzey Koreli hacker grubu Kimsuky’ye hitaben yazılmış bir mektup da yer aldı ve grubun hedef alınma motivasyonları açıklandı:
“Liderlerinizi zenginleştirmek ve onların siyasi gündemini yerine getirmek için açgözlülükle hareket ediyorsunuz. Başkalarından çalıyor, kendi çıkarınızı gözetiyorsunuz. Kendinizi başkalarının üzerinde görüyorsunuz: ahlaken yozlaşmışsınız.”

Sızdırılan veriler arasında Kimsuky’nin kullandığı taktikler, yöntemler ve Güney Kore’nin askeri istihbarat güvenlik ajansına ve Dışişleri Bakanlığı’na yönelik saldırıya dair günlükler bulunuyor. Rapora göre, Kimsuky grubu “katı mesai saatlerine” uyarak çalışıyor; her zaman saat 09:00 civarında bağlanıyor ve 17:00 Pyongyang saati civarında bağlantıyı kesiyor.

Google, milyarlarca Gmail kullanıcısını uyardı!
Alphabet bu hizmetin fişini çekti! Personel çıkarımı başladı
82 ekran Google LED TV’nin fiyatı 6900 TL’ye düştü, bu fiyata monitör bile yok
Sonraki Haber