LG G5'i tercih etmeniz için 5 sebep

LG'nin yeni amiral gemisi LG G5'i tercih etmeniz için 5 önemli sebep

LG yeni akıllı telefonu LG G5'i Mobil Dünya Kongresi kapsamında Barselona'da düzenlediği etkinlikle tanıttı. LG G4'e göre radikal farklılıkları olan LG'nin yeni üst seviye telefonu LG G5 yakında tüketicilerle buluşacak. Bu listemizde LG G5'i tercih etmeniz için öne çıkan 5 sebebi listeledik.

Modüler ve yenilikçi aksesuarlarının olması

Düzenlenen basın toplantısında LG G5'in arkadaşları olarak duyurulan LG G5'in modülleri ve diğer aksesuarları LG G5'in tercih edilmesi için sıralanan nedenlerin en başında geliyor. Modüler aksesuarları sayesinde LG G5'in bataryasını çıkartarak modülleri taktığınızda telefona yeni yetenekler kazandırabiliyorsunuz. Aynı zamanda LG G5 için yapılan sanal gerçeklik gözlüğü ve 360 derece kamera da LG G5'in en önemli aksesuarları arasında yer alıyor. LG G5'in tüm "arkadaşlarını" yazımızda tanıyabilirsiniz.

Sonraki sayfalara geçerek diğer sebepleri inceleyebilirsiniz.

Güçlü teknik özelliklere sahip olması

Cihaz Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılan birçok üst seviye telefon gibi gücünü Snapdragon 820 yonga setinden alıyor ve cihazda 4GB RAM bulunuyor. Oldukça güçlü teknik özelliklerle gelse de bu noktada cihazı rakiplerinden ayrıştıran pek bir sebep görünmüyor. Bu durumda LG G5'in microSD kart desteği ve USB Type-C giriş portu LG G5'i seçmeniz için az da olsa etkili olacak sebeplerden bir tanesi olabilir. LG G5'in tüm teknik özelliklerine gözatabilirsiniz.

Çift arka kamerayla gelmesi

LG G5 çift arka kamerası sayesinde 135 dereceye kadar geniş açılı fotoğraflar çekmenizi sağlayacak ve iki kameranın görüntüsünü algoritmasıyla birleştirerek çok daha iyi fotoğraflar elde etmenizi sağlayacak bir telefon. LG anlaşılan G4'teki gibi kamera performansındaki iddiasını LG G5 ile sürdürüyor. İlk paylaşılan görsellere göre LG G5'in muazzam bir kamera performansı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca LG G5, Galaxy S6 ve iPhone 6S'in kamera karşılaştırmasına bakabilirsiniz.

Yenilenen arayüzü

LG, G5 ile beraber arayüzünü de yenilemiş. Android 6.0 işletim sistemiyle çalışan LG G5 LG UI 5.0 arayüzüyle karşımıza çıkıyor. LG yeni arayüzünde daha şık bir görünüm sunmakla beraber telefonda uygulama menüsünü kaldırmış ve telefonun kontrolünü çok daha basitleştirmiş. LG G4 ve G5'in arayüz karşılaştırmasına ulaşabilirsiniz.

Tasarımı

LG G5'i tercih etmeniz için son gösterebileceğimiz neden ise tasarımı. Aslında klişe cümleyi bilirsiniz: "Güzellik, göreceli bir kavramdır." LG G5 tamamen metal kasaya sahip olmasıyla birlikte üst düzey bir hissiyat uyandırıyor. Bunun yanı sıra tamamen metal kasaya sahip olduğu halde modüler çıkarılabilir bataryası olan cihaz rakiplerinin bir puan önüne geçiyor ancak birçok kullanıcı LG G5'in G4'e göre daha kötü tasarımının olduğu yorumunu yapmış. Burada karar vermek size düşüyor.

İşte LG G5'in kamera yetenekleri [video]
Huawei’den ikisi bir arada bilgisayar: MateBook
Apple iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapacak, sır perdesi aralandı
Sonraki Haber