NASA'nın gözünden 'Ateş Çemberi Güneş Tutulması'!

NASA, pazar günü sabah saatlerinde Türkiye'den de gözlenebilen “ateş çemberi” isimli Güneş tutulmasının yeni bir fotoğrafını paylaştı.

Bilindiği üzere Ay ve Güneş'in neden olduğu gökyüzü olayı 'Ateş Çemberi' Güneş tutulması geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşti. Yılda yalnızca bir kez meydana gelen tutulma Ay’ın Dünya’dan en uzak yörüngesinde olduğu zaman gerçekleşiyor. 

(NASA), Pazar günü sabah saatlerinde Batı Afrika, Orta Doğu ve Asya’dan ve Türkiye’den de gözlenebilen “ateş çemberi” isimli Güneş tutulmasının yeni bir fotoğrafını yayınladı.

Ayrıca “ateş çemberi” isimli Güneş tutulması, Güney ve doğu Avrupa ile kuzey Avustralya'da ise kısmi olarak izlendi.

Bu içeriğimizde NASA'nın paylaşmış olduğu yeni fotoğrafın yanında, Türkiye’den de kısmi olarak gözlenebilen Güneş tutulmasını takip edenlerin çektiği bazı fotoğrafları ve geçmiş yıllarda görüntülenen diğer fotoğrafları da siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyor olacağız.

21 Haziran sabahı meydana gelen ve Türkiye'den de izlenen bu tutulma 06:45’te başladı ve en net Hakkari'de gözlemlendi.  'Ateş Çemberi' Güneş tutulması sürecinde Ay Güneş'in yaklaşık yüzde 99'unu kapladığı görülüyor. Yani neredyese tam güneş tutulması meydana geldiğini söylememiz yanlış olmaz.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'nın uzun pozlama benzeri fotoğrafında, Güneş tutulması boyunca Ay’ın dağlarının yüzeye düşen gölgeleri dahi görülebiliyor. Dilerseniz bu büyüleyici anın diğer görüntülerine de hep birlikte göz atalım.

Popüler Haberler