NFT satın alanların %64'ünün ne sebeple alım yaptığı belli oldu.

Araştırmalara göre insanların %64'ünden fazlası sadece para kazanmak için NFT satın alıyor.

Değiştirilebilir olmayan jetonları ( NFT'ler ) çevreleyen popülerliğin artmasıyla birlikte, herkesin internette ücretsiz olarak alabileceği bir şeye on binlerce, hatta milyonlarca dolar yatırım yapmaya gerçekten değip değmeyeceği sorusu ortaya çıktı.

NFT satın alanların %64'ünün ne sebeple alım yaptığı belli oldu.

NFT'lerin altında yatan teknoloji, onları kullanıcılarının parasal kazanç elde edebilecekleri bir tür meta haline getirir.

Aslında, DEXterlab tarafından 10 Haziran'da yayınlanan ve gerçekleştirilen yeni bir anketin bulgularına göre, ankete katılan 1.318 kişinin %64,3'ü NFT satın almalarının başlıca nedeninin 'para kazanmak' olduğunu söyledi.

Ankete göre, tüketicilerin NFT satın almasının ikinci en yaygın nedeni bir topluluğa katılmak ve esnek olmaktır. Ankete katılanların %14,7'si için bu, belirli NFT'leri edinmenin başlıca nedenidir.

İnsanların %64'ü para kazanmak için NFT satın alıyor. Kaynak: DEXterlab

Araştırmaya göre dijital sanat koleksiyoncuları tüm anket katılımcılarının %12,4'ünü oluştururken, bireylerin %8,6'sı oyunlara ve araçlara erişim sağlamak amacıyla NFT'leri satın alıyor.

Bir yatırım olarak NFT'ler

Adından da anlaşılacağı gibi, takas edilemeyen jetonlar, kripto para birimleriyle aynı şekilde kendi başlarına alınıp satılamazlar. İlgi ve talep, her birinin sahip olduğu benzersiz nitelikler ve değişen derecelerde nadirlik tarafından yönlendirilir. Doğal olarak bu faktörlerin de maddelerin değerine etkisi vardır.

Bunun için NFT'ler, belirli bir dijital varlığın değerini iyi anlarsanız ve satın alımlarınız hakkında sağlam seçimler yaparsanız, daha sonra kar getirecek bir yatırım olarak görülebilir.

Xiaomi MIUI 13'ün yeni haftalık hata raporlarını yayınladı!
Kripto piyasasında bir haftada 400 milyar dolar buhar oldu!
Bu telefon iPhone’un neredeyse aynısı, işte karşınızda ZTE Axon 60
Sonraki Haber