Nokia bu kez satın aldı!

Nokia, Alcatel-Lucent'i 16.6 Milyar dolara satın aldığını resmi duyuruyla açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde sizlere Finlandiyalı Nokia’nın haritalandırma servisi "Here"'yi satışa sunup bundan elde edeceği gelirle Alcatel-Lucent firmasına yatırım yapıp yada satın alacağı ile ilgili bilgiler paylaşmıştık. Bu iddia bugün gerçekleşti ve Nokia, Alcatel-Lucent firmasını satın aldı.

Bugün gelen haberler doğrultusunda Nokia, Alcatel-Lucent’i 16.6 milyar dolar teklifle satın aldığı ve anlaşmanın sağlandığı belirtildi. Nokia ve Alcatel-Lucent, 2016 yılının ilk yarısına kadar anlaşmayı tamamen bitirerek, projeler üzerinde çalışmaya başlayacaklar. Bu süreçte anlaşmaya göre yeni oluşumda şirket olarak Nokia’nın simgesini kullanılırken yapılan laboratuvar çalışmalarında Alcatel-Lucent'in adı geçecek.

Alcatel-Lucent şirketinin kurulumunda 2014 yılında 4.7 milyar euro para harcandı. Yeni yapılanmayla aralarında 5G’ninde bulunduğu gelecek teknolojileri üzerine çalışmalar yapılacak.

Öte yandan Nokia yaptığı açıklamada: 

“Ortaya çıkan birleşik şirket, insanları birbirine bağlayan yeni bir ağın merkezi olacak. Bu şirket, gelişen ve değişen teknolojinin başlangıç noktası olacak” gibi sözlere yer verildi.

Android işletim sistemli cihazların sayısı dudak uçuklatıyor!
Avrupalıların bile Avrupa ile ilgili çok az bildiği 20 detay
Samsung'un en yeni telefonlarına Galaxy AI ile One UI 6.1 güncellemesi geldi
Sonraki Haber