Sağlık teknolojisinde deprem! 11 yıl hapis!

Theranos'un eski CEO'su ve kurucusu Elizabeth Holmes, kan testi girişiminin yatırımcılarını dolandırmaktan 11 yıldan biraz fazla hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza, Holmes'un aylarca süren bir duruşmanın ardından dört dolandırıcılık suçundan suçlu bulunmasından bir yıl sonra geldi.

Holmes toplamda 135 ay hapis ve üç yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. Teslim olma tarihi 27 Nisan olarak belirlendi. Yargıç ayrıca Holmes’un miktarı ayrı bir duruşmada belirlenecek rbir tazminat ödemesini de emretti. The New York Times'a göre savcılar, 29 yatırımcı için 800 milyon dolardan fazla tazminat talep etmişti, ancak ceza duruşmasının hakimi, tazminatın 10 yatırımcının 121 milyon dolarlık zararına karşılık ödenmesine hükmetti.

Ceza kararı öncesinde, savcılar 15 yıl hapis cezası için bastırırken, Holmes'un avukatları onun 18 ay ev hapsi almaması gerektiğini savundu. The New York Times'ın haberine göre ise denetimli serbestlik memuru dokuz yıl tavsiye etmişti.

Sağlık teknolojisinde deprem! 11 yıl hapis!

Duruşma boyunca Holmes'un avukatları, Theranos'un kurucusunu, yatırımcıları veya halkı aldatma amacı gütmeyen, genç ve deneyimsiz bir girişimci olarak göstermeye çalıştı. Holmes, ifadesi sırasında Theranos'un sorunlarının çoğunu eski ortağı Ramesh "Sunny" Balwani de dahil olmak üzere şirketteki diğer kişilere yükledi.

Ayrıca Balwani'nin romantik ilişkileri sırasında kendisine tacizde bulunduğunu ve Theranos'un laboratuvarında olup bitenler konusunda onu yanılttığını ifade etti. COO olarak şirketin laboratuvarının günlük operasyonlarını da denetleyen Balwani, bu yılın başlarında ayrı bir davada 12 farklı dolandırıcılıktan suçlu bulundu. Cezasının Aralık ayında verilmesi bekleniyor.

Hüküm verilirken bile Holmes, onu savunacak etkili müttefikleri olduğunu kanıtladı. Theranos'un erken dönem destekçisi Tim Draper da dahil olmak üzere birkaç Silikon Vadisi yatırımcısı, yargıcı daha hafif bir ceza için teşvik eden destek mektupları yazdı. New Jersey Senatörü Cory Booker da destekte bulunarak yargıçtan "adil bir ceza" istedi.

Binance, ücretsiz çevrimiçi kripto kursu başlatıyor!
Telegram'da 'DOGE' kullanıcı adı için 500.000 dolardan fazla para ödedi! Kim o kişi?
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber