Spotify en çok dinlenen kadın sanatçıları açıkladı!

Spotify dünya ve Türkiye genelinde en çok dinlenen Top 10 kadın sanatçıları açıkladı!

Dünyanın en popüler çevrim içi müzik servisi olan Spotify, 1 Ocak - 1 Mart 2020 arasındaki verilerini dikkate alarak dünya ve Türkiye genelinde en çok dinlenen Top 10 kadın sanatçıları açıkladı!

Spotify’dan yapılan açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün müzik ve edebiyata yön veren kadınların onurlandırılarak kutlanmasının amaçlandığı belirtildi. Bu amaç doğrultusunda hem küresel hem de yerel ölçekte en çok dinlenen kadın sanatçılar listeleri açıklandı. Kadınların müzik sektöründeki önemini hatırlatmak için yapılan bu çalışma herkesin taktirini topladı.

Spotify’ın 2020’nin ilk iki ayına ait verileri, Türkiye’de ve dünya genelinde en çok dinlenen kadın sanatçıları da gözler önüne seriyor. Müzik servisinin verilerine göre dünyada en çok dinlenen kadın sanatçı dünya sıralamasının zirvesinde henüz 18 yaşında olmasına rağmen büyük bir çıkış yakalayan Billie Eilish olurken, Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçı ise “Minik Serçe” olarak andığımız Sezen Aksu oldu.

Bilindiği üzere Spotify, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak benzer çalışmalar yapıyor. Spotify'ın Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırladığı liste, en çok dinlenen kadın şarkıcıları merak eden müzikseverler tarafından internette en çok araştırılan konuların başında geliyor.

Spotify’ın kampanyasının destekçileri arasında Sertab Erener, Sıla, Şebnem Ferah, Ayben, Ceylan Ertem ve Gaye Su Akyol gibi isimler bulunuyor.

Ayrıca 8 Mart itibarı ile Spotify’da kadın sanatçılara ait şarkı, çalma listesi, podcast ve kadın sanatçıların yönettiği çalma listelerinin bulunduğu Kadın Tarihi Ayı isimli bir sekme kullanıcıların karşısına çıkacak. Spotify’ın Türkiye’deki kullanıcıları, bu sekmede  Sesli Kadınlar ve Kadın Mc’ler adını taşıyan ve sadece kadın sanatçıların eserlerinden oluşan çalma listeleri ile kavuşacak. Sekmede popüler kadın sanatçıların “This Is” çalma listeleri de yer alıyor olacak.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan Spotify'ın açıklamış olduuğu en çok dinlenen kadın sanatçılar listesine hep birlikte göz atalım.

Popüler Haberler