Telegram ücretli özellikleri "Bu da mı paralı?" dedirtecek

Geçtiğimiz yıl WhatsApp tarafında yaşanan problemlerin ardından Telegram oldukça popüler hale geldi. Ancak platform şimdi ücretli özellikler getiriyor.

Geçen ay internette Telegram'ın ücretli bir katman başlatmak istediği hakkında bir söylenti yayılmaya başladı ve bugün şirketin kurucusu ve CEO'su Pavel Durov bunun gerçekten olduğunu doğruladı.

Bilindiği gibi Telegram Premium, ay sonundan önce piyasaya çıkıyor. Açıklamalara göre şu anda ücretsiz olan tüm mevcut özellikler yine ücretsiz kalacak. Sadece bu değil, gelecekte ücretsiz katmana gelecek yeni özellikler de var. Durov, Telegram Premium'un "herkesin ek özellikler, hız ve kaynaklar edinmesine" izin vereceğini söylüyor. Ayrıca "kullanıcıların Telegram'ı desteklemesine ve yeni özellikleri ilk alan kulübe katılmasına" izin verilecek.

Telegram ücretli özellikleri "Bu da mı paralı?" dedirtecek

Telegram Premium'a abone olmayan kullanıcılar bile, Premium kullanıcılar tarafından gönderilen ekstra büyük belgeleri, medyayı ve çıkartmaları görüntülemek veya tepki vermek için zaten bir mesaja sabitlenmiş Premium tepkileri eklemek için dokunmak gibi bazı avantajlarından dolaylı olarak yararlanabilecek. 

Durov, elbette Telegram'a uygun bir şekilde yayınladığı duyurusunu, şirketin halka açık kanallardaki reklam deneylerinin beklediklerinden daha başarılı olduğunu ortaya koyarak sonlandırdı. Ancak CEO, durum böyle olsa bile, hizmetin öncelikle finanse edilmesi gerektiğini düşünüyor. Kullanıcıların ileriye dönük ana önceliği olarak kalmasını sağlamak için reklam verenler tarafından gelir elde etmeyi planlıyor.

Motorine dev zam geliyor! Fiyatlar artık ateş edecek (Güncellendi)
Squid Game ikinci sezon geliyor! İşte o tarih
Amazon'dan şok suçlama, buna delil karartma derler
Sonraki Haber