Türkler'in Siri'ye küfür endişesi!

Siri'ye yapılan hakaret ve küfürler endişelere neden olmaya başladı.

Apple’ın sesli asistanı Siri dünya çağında oldukça ilgi görüyordu ancak, Türkçe dil desteği olmadığı için Türk kullanıcları Siri kullanma zevkinden mahrum kalmıştı. Apple’ın yaptığı son iOS güncellemesi ile Siri Türkçe olarak hizmet vermeye başladı. Tabii ki Türk kullanıcılarının eline düşmek o kadar basit değil.

Eline Siri geçen Türk kullanıcıları ilginç soruların yanısıra hakaret ve küfür gibi kötü sözler de kullanmaya başladı. Siri’nin kötü sözlere tepkisi ise ”Ne kadar ayıp. Küfür etmeye hiç gerek yok. Bunu duymamış olayım. Neredeyse kızarıyordum” şeklinde oldu.

Ancak başka bir sorun daha var. Söylenenlere göre bu hakaret ve küfürler Apple tarafından kayıt altına alınıyor. Apple’ın gizlilik politikasına göre ise Siri’yi ve Dikte’yi kullanırken söylenen ve dikte edilen sözler kaydedilip isteklerin işlenmesi için Apple’a gönderiliyor. Ancak telefonun konum servislerinden hem Siri’yi hem de Dikte’yi kapatırsanız Apple, kullanıcı verilerinizle birlikte en son sesli giriş verilerinizi de siliyor. Dilerseniz sınırlamalar ayarı ile Siri ve Dikte kullanımını tamamen de sınırlayabilirsiniz. Ancak Apple kullanıcıları “İleride bu sözler önümüze çıkarsa rezil oluruz.” diye endişe duyuyor.

Dilerseniz sonraki sayfalarda Türkçe konuşan Siri ve iPhone kullanıcılarının diyaloğuna ait sosyal medyada yapılan paylaşımları inceleyebilirsiniz.











































Daha önce görmediğiniz bu hayvanlar sizi şaşırtacak
Anlamlı fotoğraflar
Batman Arkham Shadow duyuruldu, efsane seri geri dönüyor
Sonraki Haber