Twitter'da Başbakan'a hakarete ceza!

Başbakan Erdoğan'a Twitter'da hakaret eden kişiye hapis cezası verildi.

İnternetin yaygınlaşması ile Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri yoğun ilgi görmeye başladı. Bu platformların zamanla popüler olması ile insanlar birbiriyle buralardan iletişim kurmaya başladı. Artık bu platformlarda yapılan her şey bir patrona işçiyi kovma nedeni hatta yapılan bir hakaret veya küfür hapis nedeni olmaya başladı. Bunlara bir örnek ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a yapılan hakaret sonucunda, hakaret eden kişinin aldığı ceza.

Başbakan Erdoğan bir konuşmasında, 'Alevilik Hz. Ali'yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi'yim' sözlerini kullanması üzerine Levent Pişkin Twitter'dan, Başbakan Erdoğan'a hakaret etmişti. Bu hakaret üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Levent Pişkin hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Açılan davada karar verildi ve İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi, tutuksuz yargılanan sanık Levent Pişkin'in hakaret eylemi sabit görüldüğü gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra bu cezayı bin 500 TL adli para cezasına çevirdi. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, Pişkin'in 5 yıl süre içerisinde yeni bir suç işlemediği takdirde hükmün ortadan kaldırılarak davanın düşmesine karar verileceğini belirtti.

Haftanın en komik ve ilginç fotoğrafları
Fotoğraf'mı çizim mi ayırt edemeyeceksiniz
Nissan Juke fiyatları dibi gördü! Duster fiyatına Juke fırsatı!
Sonraki Haber