WhatsApp'da ekran görüntüsü almaya son!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinde artık ekran görüntüsü alma dönemi sona eriyor. İşte ekran görüntüsü uyarısı böyle görünecek.

WhatsApp bir süre önce gizlilik ve güvenlik özellikleri açısından problemler yaşadığı için bir çok kullanıcı tarafından terk edilen bir uygulama haline gelmişti. Ancak şirket şimdi bu konuda elinden geleni yaparak gizlilik ve güvenlik açısından kullanıcılarını memnun etmeyi hedefliyor. Bu kapsamda artık platform üzerinde ekran görüntüsü alma özelliği de son bulabilir.

Popüler mesajlaşma hizmeti WhatsApp’ın 22.21.0.71 kodlu iOS beta sürümünde karşımıza çıkan özellik ile ekran görüntüsü almak tarih olacak. Henüz geliştirme aşamasında olan özellik ilk kez net bit şekilde görüntülendi.

WhatsApp'da ekran görüntüsü almaya son!

WhatsApp’a uzun bir süre önce tek sefer görüntülenebilen fotoğraf ve video özelliği geldi. Bu özellik sayesinde gönderiler sadece bir kere görüntülenebiliyor ancak karşı taraf bunların ekran görüntüsünü alabiliyor.

Bu özellik ile ilgili en büyük kusur karı tarafın ekran görüntüsü alabilmesi. Ancak şirket bunun da önüne geçecek adımlar atmaya başladı. WhatsApp’ın son iOS beta sürümü, bu durumun değişmesine çok az bir süre kaldığını gözler önüne seriyor. WABetaInfo tarafından tespit edilen yeni özellik, tek seferlik fotoğraf ve videolarda ekran görüntüsü almayı engelliyor. Kullanıcılar, bu sayede daha güvenli bir şekilde fotoğraf ve videolarını ‘tek sefer görüntülenecek’ şekilde atabilecekler.

Böylece uygulama üzerinde gizlilik ve güvenlik açısından ciddi bir adım atılmış olacak. Fakat yine de karşı tarafın ikinci bir cihaz kullanarak gönderilen içeriklerin görüntüsünü alabileceğini de hatırlatalım. Yani aslında bu durumun önüne geçmek çok mümkün değil. Yine de ekran görüntüsü alnmasının engellenmesi iyi bir detay diyebiliriz.

İki dünya devi veri paylaşımı için el sıkıştı
Elon Musk, Twitter'ı satın alma konusunda tekrar fikrini değiştirdi
Popüler Andorid modeli ChatGPT özelliğine kavuştu, hemen telefonunuzu güncelleyin
Sonraki Haber