Windows dünyasının kralları belli oldu: Eskiden Windows 7 vardı yeğen!

Microsoft, Windows yüklü bilgisayarlar sayesinde dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerine sahip bir şirket. Düzenli olarak yeni sürüm çıkaran firmanın kendi işletim sistemleri arasında da tatlı bir rekabet söz konusu. İşte bu rekabetin bazı detayları ortaya çıktı. İşte detaylar.

Windows 11, bazı kullanıcıların sevse veya sevmese de halen kullanıcı toplayama devam ediyor. Elbette bu durum, Windows 10 kullanıcıları için bir şey ifade etmiyor çünkü onuncu Windows sürümü halen güçlü durumda. Ama bu gidişle tahtını Windows 11 kaptırma ihtimali de bulunuyor.

İşte Game of Thrones'daki taht kavgalarına benzer Windows didişmeleriyle karşınızdayız.

Windows 10 halen güçlü ama Windows 11'i dur durdurabilirsen

Bağımsız araştırma şirketi Statcounter'ın rakamlarına göre Windows 11, %18,1'e orana ulaşarak Ocak ayında şimdiye kadarki en büyük küresel pazar payına ulaşmayı başardı. Buna karşın Windows 10'un payı Aralık 2021'deki %82,4 oranından geçen ay ki rakamlara göre %68,8'e düştü.

Statcounter'ın verileri, Windows 11'in hâlâ 5 bilgisayardan 1'inden daha azında bulunduğu anlamına da geliyor, ancak işletim sistemi yavaş ama emin adımlarla her ay daha fazla kullanıcıyı bünyesine katıyor. Steam anketine katılan kullanıcılar arasında da oldukça popüler.

Valve'ın geçen ayki sonuçlarına göre, Windows 11'in %30 kullanıcı oranı kilometre taşını çoktan geçtiğini ve Windows 10 kullanıcılarının da %1,96 düştüğünü gösterdi.

Windows 10 tahtı henüz kaybetmiş değil, hala açık ara en popüler işletim sistemi. Statcounter'ın raporunda Windows 7'nin de %9,55'lik bir payla en popüler üçüncü Windows işletim sistemi olmaya devam ettiğini görüyoruz.

Bunu Windows 8.1 (%2,28) ve inanılmaz bir şekilde hala yaşayan %0,45 ile Windows XP izliyor. Masaüstü işletim sistemlerine genel olarak baktığımızda ise Windows %74,14'lük bir paya sahip. Onu %15,3'lük pay ile Mac OS takip ediyor.

1 Milyar dolarlık işlem hacmi gelirken XRP fiyat tahmini - Balinalar Alıyor mu?
2023'te Satın Alınacak 15+ yeni kripto para birimi
Xiaomi’nin ilk katlanabilir telefonu gerçek görüntülerde ortaya çıktı
Sonraki Haber