Yeni Seat Leon (2013) tanıtıldı!

Seat Leon yepyeni tasarımıyla göz kamaştırıyor!

Seat'ın sportif tasarımı yüzünden özellikle gençler tarafından çok sevilen kompakt hatchback modeli Leon'un 2013 yılında piyasaya çıkacak tamamen yenilenmiş versiyonunun görüntüleri bir Rus sitesi üzerinden internete sızdı. Fotoğraflar oldukça net ve detaylı, akıllarda yeni Leon'un görünümüyle ilgili hiçbir soru işareti bırakmıyorlar.



Genel olarak, yeni Leon bu yıl makyajlanan Ibiza'nın biraz daha iri bir versiyonu gibi olmuş. İlk dikkat çeken detay arka kapı kolları. Alfa Romeo'nun başlattığı, mevcut Leon'un da iyice popülerleştirdiği "gizli" kapı kolları bu modelde kullanılmamış. İyi de olmuş, çünkü artık neredeyse kamyonetlerde bile kullanılır olmuştu bu tasarım öğesi. Abartmamakta fayda var.

Resmin büyük hali için üzerine tıklayın!

Yeni Leon'un hem ön, hem de arka farlarında LED kullanılmış. LED hem görünüm olarak şık duruyor (düzgün uygulandığında), hem de fren lambalarında kullanıldığında klasik ampullere göre daha "gecikmesiz" parladığı için güvenlik açısından avantaj sağlıyor.

Arabanın tasarımında keskin köşeli üçgenler hakim. Farlarda, aynalarda ve panjurda bunu görmek mümkün. Yan profilde kullanılan kabartılı hatlar da (ütü izi de diyebiliriz) oldukça şık duruyor.

Resmin büyük hali için üzerine tıklayın!

Tavan arkaya doğru basıklaşıyor, ama Leon'un hedef kitlesi (gençler ve genç aileler) düşünüldüğünde bu pek sıkıntı olmayacaktır. Yeni Leon'un görünümü mevcut model kadar radikal değil, herkesin sevebileceği bir tasarımı var. Tabi eskisinin görünümünü çok beğenen bazı kişiler yeni Leon'u pek sevmeyebilirler, ama zaten hiçbir araba herkesin sevmesi için yapılmıyor.

Resmin büyük hali için üzerine tıklayın!

Arabanın iç mekanında sürücünün dikkatini dağıtabilecek detaylardan uzak durulmuş, sade ve fonksiyonel bir kabin tasarlanmış. Biraz fazla düz olmuş sanki, özellikle orta konsolun alt kısmı fazla boş görünüyor. Sanki orada birşey varmış da sökülmüş gibi... Belki de oraya opsiyonel bazı aksesuarlar bağlanıyordur, bilemeyiz.


Zaten vites kolunun arkasında kaldığı için sürücünün kolayca erişemediği bu kısıma tuş koyulması ergonomik olmuyor, ama bu kadar boş kalması da yanlış.

Resmin büyük hali için üzerine tıklayın!

Çoğu Volkswagen ailesi arabasında gördüğümüz gibi iki kadran arasında renkli küçük bir ekran var. Orta konsolda da daha büyük bir ekran mevcut, teknik bilgi olmasa da etrafında bir tuş göremediğim için bu orta ekranın dokunmatik olduğunu düşünüyorum. Fotoğrafta görülen sportif direksiyon ve koltuklardaki kırmızı dikişler sportif FR modeline özgü. Standart modelin iç mekanı biraz daha "sade" olacaktır.

Resmin büyük hali için üzerine tıklayın!


Önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak olan yeni Leon'un teknik bilgileri henüz mevcut değil. Tabi tahminler yürütmek mümkün. MQB platformu kullanılacak, bunu biliyoruz. MQB modüler bir platform, şu anda bunu kullanan tek "duyurulmuş" araba yeni Audi A3.

Yine 2013'te piyasaya çıkacak olan yeni Volkswagen Golf de bu platform üzerine inşa edilecek. Volkswagen platformun modüler yapısından istifade ederek MQB platformunu Polo'dan Skoda Octavia'ya kadar pekçok modelde kullanacağını söylüyor.



Yeni Leon'un motor seçenekleri Volkswagen ailesinde benzer büyüklükteki araçların seçenekleriyle aşağı yukarı aynı olacaktır. 1.6 litre hacmindeki dizel motor mutlaka sunulur mesela. Onun haricinde 1.4 litrelik turbo destekli TFSI motorlar ve 1.6 litrelik atmosferik motor da listede olması garanti seçeneklerden. Şanzıman olarak da manuelin yanında DSG mutlaka sunulacak, ama hangi motorlarda sunulacağı henüz belli değil. Ben genel olarak yeni Leon'u beğendim. Eğer Volkswagen sırf Golf'ün önünü kesmesin diye Leon'u aksesuarsız ve kısır bir modele dönüştürmezse bu araba çok popüler olabilir.


Microsoft'un bilinmeyen donanımları!
Sinemanın unutulmaz 30 karakteri!
Xiaomi 15 işlemcisi belli oldu! Snapdragon 8 Gen 4 kullanacak!
Sonraki Haber